Hlavní obsah

Leon v novém singlu objevuje magii i chemii

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínská poprocková kapela Leon přichází s novou písní Chemie, která se zabývá vším, co se okolo nás děje. K singlu vznikl videoklip. Tříčlenná formace vydala svůj první singl Volný pád v roce 2016 a stále tvoří vlastní písničky. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písni Chemie od kapely Leon.Video: archiv kapely

 
Článek

„Autorem hudby k písni Chemie jsem já. Na textu jsme spolupracovali s naším manažerem Petrem Turečkem,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Marek Švanda. „Dám vždy podnět k tomu, o čem by skladba měla tematicky být, a Petr napíše text. Společně nad ním pak sedíme a v poslední fázi jej upravím tak, aby se mi dobře zpíval.“

„Singl Chemie je o všem tom nepopsatelném, co proudí mezi námi. Ať je to chemie, magie, láska, nebo něco jiného. Vždy je něco nevysvětlitelného, co k sobě lidi přitahuje nebo naopak. Chemie má znázorňovat přirozenou, ale zároveň nevysvětlitelnou substanci, která funguje v každém mezilidském vztahu. Je to pocit, který každý zná, ale zároveň nedokáže vysvětlit, proč a jak vlastně funguje. Jde o všechny mezilidské vztahy, kamarádské, partnerské i pracovní. Když zarezonuje chemie, vzniká magie,“ vysvětluje Švanda.

Producentsky ho má na svědomí Paul Richman. Grafických efektů se ujal Zdeněk Strmiska, který se chopil také režie celého klipu. Kapelní část se natáčela v brněnském ateliéru.

Skupina Leon se přidala k projektu Spolu jedním hlasem, který v těchto časech spojuje známé tváře s hrdiny dnešních dní. Přidala se i k projektu Pomáháme sestřičkám. Svým fanouškům se rovněž snaží zpříjemnit karanténu streamováním a akustickými koncerty, které vysílá přes Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám