Společnost Techstars zahajuje celosvětové akce online Startupových víkendů zaměřených na boj proti nákaze COVID-19

Vyzýváme vynálezce, inovátory a vývojáře z celého světa, aby se spojili pro řešení problémů souvisejících s virovou nákazou v prvních akcích tohoto druhu, které se budou konat ve více než 60 zemích

Společnost Techstars, globální platforma pro investice a inovace, dnes oznámila zahájení prvního globálního online Víkendu startupů svého druhu s názvem „Unite to Fight COVID-19" (Spojte se v boji proti nákaze COVID-19). Společnost vyzývá všechny, kteří mají nějaký nápad nebo chtějí pomoci. Účastníci budou spolupracovat s ostatními ve své zemi z domova a stráví víkend řešením výzev, které pandemie přináší.

Lídři komunit z více než 60 zemí se zavázali, že pomohou s organizací této akce, která se zaměří na vývoj řešení výzev souvisejících s nákazou COVID-19, které jsou ve všech zemích odlišné. Každý online Startupový víkend bude probíhat na úrovni jednotlivých zemí, s podporou jak zaměstnanců společnosti Techstars, tak i dobrovolníků. Během živé online akce se inovátoři, vývojáři, vynálezci a další setkají s cílem vyvinout modely řešení, které by mohly vyřešit některé z největších výzev, které pandemie představuje.

„Víkend startupů (Startup Weekend) byl pro podnikatele a začínající podniky vždy úžasnou příležitostí ke zlepšení jejich nápadů a představení se spolupracovníkům, investorům a sponzorům. Bylo nám okamžitě jasné, že bychom stejný model mohli použít k řešení mnoha problémů, kterým čelíme všichni v souvislosti s pandemií COVID-19," řekl David Brown, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Techstars. „Rychle jsme nasměrovali náš přístup k plánování Víkendu startupů ke spojení stovek, doufejme, že tisíců osob, aby vytvořily řešení pro některé z problémů způsobených touto krizí. Máme již neuvěřitelnou podporu a doufáme, že dobrovolníci uvidí, co děláme, a zaregistrují se, aby se k nám připojili."

Bude vybráno dvacet týmů z celého světa, které se zúčastní školení Techstars Innovation Bootcamp.

Pokud máte zájem připojit se k akci ve své zemi jako účastník, mentor, sponzor nebo dobrovolník organizačního týmu, vyplňte tento formulář. Aktualizace a seznam zemí, které jsou již zaregistrovány, naleznete zde.

Společnost Techstars od vypuknutí nákazy COVID-19, která začala ovlivňovat komunity po celém světě, provedla řadu změn v plánování programů a zapojení komunity, aby zajistila bezpečnost osob a nadále podporovala startupové společnosti a inovátory v tomto období velkých potřeb. Další informace o úsilí společnosti Techstars, zdrojích a perspektivách, naleznete na webových stránkách techstars.com/covid.

O společnosti Techstars

Společnost Techstars je globální platforma pro investice a inovace. Zakladatelé Techstars se spojují s dalšími podnikateli, odborníky, mentory, absolventy, investory, komunitními lídry a korporacemi, aby mohli rozvíjet své společnosti. Společnost Techstars provozuje tři divize: Techstars Startup Programs (startupové programy), Techstars Mentorship-Driven Accelerator Programs (Programy pro urychlení rozvoje s podporou mentorů) a Techstars Corporate Innovation Partnerships (Partnerství pro podnikové inovace). Portfolio tzv. akcelerátorů společnosti Techstars zahrnuje více než 1 900 společností s tržní hodnotou dosahující 26 miliard USD. www.techstars.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/897891/Techstars_Logo.jpg

KONTAKT: Marney Burbidge, techstars@barokas.com

Klíčová slova USA-koronavirus-počítače-Techstars

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
IT, telekomunikace
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.