Ain't No Sunshine, Lovely Day, Just The Two Of Us a Lean On Me, to jsou hity, které bezesporu zná téměř celý svět. Bohužel však deník Mirror přišel se smutnou zprávou. Soulová americká legenda a autor zmíněných hitů Bill Withers zemřel.

Zatímco ostatní hvězdy poslední týdny podléhají zákeřnému koronaviru, u Billa Witherse to nebyl tento případ. Podle místních zpráv měl talentovaný zpěvák trpět srdečním onemocněním, v důsledku kterého zemřel. „Jsme zdrceni ztrátou našeho milujícího a oddaného manžela a otce. Byl to samotář se srdcem poháněným spojit velký svět svojí poezií a hudbou. K lidem byl čestný a vzájemně je spojoval,“ stojí v prohlášení zdrcené umělcovy rodiny.

Začátek profesní kariéry dvojnásobného držitele ceny Grammy Billa Witherse byl poněkud kuriózní. Než se začal zpěvu věnovat naplno, sloužil u amerického námořnictva. První píseň tak nahrál až ve svých třiceti letech a hudbě se aktivně věnoval jen 15 let od roku 1970 do roku 1985. Až za dalších třicet let v roce 2015 byl honorací uveden do Rock and rollové síně slávy.