3. dubna 2020 • 20:28

Sparťané sníží svůj plat o polovinu. Zlínští se vzdali 40 procent výdělků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty a Zlína se dohodli s vedením klubů na snížení platů. Sparťané budou dočasně dostávat poloviční plat. Berani včetně trenérů se od dubna vzdali 40 procent výdělků. Kvůli pandemii koronaviru nedostanou ani postupové bonusy a části dalších bonusů.



Již dříve o snížení příjmů po dohodě s hráči informovaly Kometa Brno, Liberec a Vítkovice, v první lize tak učinil Přerov.

„Stejně jako většina klubů jsme se s hráči dohodli na dočasném snížení platů na polovinu. Kluci jsou skvělí a vzali to úplně v pohodě. Naprosto chápou, že v této situaci jsme všichni na jedné lodi,“ uvedla na webu Sparty generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

„Chápeme, že se celá společnost nenachází zrovna v jednoduché situaci. Sparta se o nás během celé sezony skvěle stará a toto je ideální příležitost, jak to vrátit klubu zpět. Nemáme s tím problém, myslím, že to pro všechny byla samozřejmost,“ doplnil kapitán Sparty Michal Řepík, jehož tým skončil v základní části extraligy třetí a zajistil si účast v Lize mistrů.

Vladimír Růžička a Jaromíra Jágr bojují o puk
Vladimír Růžička a Jaromíra Jágr bojují o puk

Zlínský celek se držel doporučení svazu, aby zůstaly zachovány v plné výši platy hokejistů, kteří měsíčně vydělají do 50 tisíc korun.

„S tímto scénářem nikdo nepočítal. Jsem ale velmi rád, že po komplikacích spojených s touto situací a následných jednáních můžeme konstatovat, že současná sezona je finančně zajištěná. Velmi k tomu přispěl i fakt, že jsme se s hráči domluvili na snížení jejich odměn,“ řekl na klubovém generální manažer Zlína Martin Hosták.

Okamžité vypovídání smluv, k němuž sáhla již řada evropských klubů, nebyla pro desátý tým základní části předčasně skončení sezony tématem. „Většina našich hráčů jsou místní, kteří s klubem žijí celý život. Nemůžeme se k nim obrátit zády ani v těžkých časech. Prioritou pro nás bylo společně dojít k dohodě, která bude pro všechny akceptovatelná,“ uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Robert Svoboda, jehož tým skončil v soutěži desátý.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud