Hlavní obsah

Do USA přijelo před uzavřením hranic 3,4 milionu lidí z nejpostiženějších zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Do Spojených států přicestovalo v minulých měsících 3,4 milionu lidí ze zemí, které byly následně nejvíce postiženy epidemií koronaviru. Přijeli tam v době, kdy nákaza byla v začátcích. Jen z Číny to bylo 750 000 lidí. Uvedl to americký server televize ABC.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Lidé ve frontě do obchodu v New Yorku

Článek

Kromě statisíců lidí z Číny přicestovalo 340 000 lidí z Itálie, 420 000 ze Španělska a zhruba dva miliony z Velké Británie.

Podle lékařů není možné zjistit, kolik z nich bylo nakaženo a přitom nevykazovali žádné příznaky nemoci.

New York žádá mobilizaci zdravotníků, má masivní nárůst obětí

Koronavirus

USA zakázaly na přelomu ledna února vstup do země všem, kteří v minulých 14 dnech pobývali v Číně. Ovšem v té době už epidemie v Číně bujela. „Jen to ukazuje, jak se svět globalizovaný, lidé se s lehkostí pohybují mezi kontinenty a také s lehkostí přenášejí infekce,” řekl ABC lékař internista Vinayak Kumar.

USA zakázaly lety z Číny 12 dní poté, co se ve Wu-chanu začala nemoc rychle šířit. „Bylo to ale už pozdě,” řekl stanici infekční specialista Todd Ellerin.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Zdravotník v New Yorku

USA jsou momentálně nejhůře postiženou zemí. Nakaženo je 267 000 lidí, zemřelo téměř 7000 lidí. Nejvíce postižen je New York.

Lety z Evropy USA zakázaly 12. března - to už se ale nákaza výrazně šířila v Itálii. V nejpostiženější Lombardii začaly první lidé umírat na konci února. A to ještě do USA mířily z jihu Evropy tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám