Předseda KSČM Vojtěch Filip

Předseda KSČM Vojtěch Filip Zdroj: Blesk:Martin Přibyl CNC

Karel Steigerwald: Vzít na Filipa sekáček na led komunisti nemohou, vyloučit renegáta ze strany by ale měli

Předseda komunistů Filip navrhl ve sněmovně změnu parametrů pro rozdělování státních dotací. Dosavadní kritéria podle něj podporují organizace, které rozvracejí stát a samy dělají politiku proti vládě. Komunistu Filipa a další komunisti, kteří jeho návrh podporují, by měli ostatní komunisti vyloučit ze strany.

Cílem komunistického učení, Marxem počínaje, Leninem, Stalinem a Bilakem konče, je rozvrátit všemi prostředky demokratický stát jako formu vykořisťování pracujících a nahradit ho socialistickým státem všeho lidu, který zákonitě dialekticky přerůstá ve stát komunistický. Teprve po rozvrácení buržoazního státu začínají komunisti bojovat „proti rozvracení státu a proti skupinkám, které si samy dělají politiku“, jak jsme to čtyřicet let zažívali.

Revizionista Filip navrhuje pravý opak. Žádá ochranu kapitalistického státu. Nic horšího nemůže komunista chtít. Za kacířské návrhy komunisti odpadlíky stříleli či věšeli nebo je jako Trockého ubili buržoazním sekáčkem na led.  Dnes strana mlčí! Střílet a věšet protistátní živly, které stát rozvracejí, je z dnešního pohledu, jak politici říkají, nemožné. Natož vzít na Filipa sekáček na led. Vyhnat z lůna strany tohoto renegáta by ale měli. Mají snad dost pořádných revolučních soudruhů s hořícím srdcem.

Filipův návrh by měl oprávnění jedině v případě, že by náš stát byl už zas komunistický. A to ještě není. Možná ale už dnes Filip trénuje,  jak po převzetí moci zruší svobodu a zatočí s těmi, kteří rozvracejí komunistický stát a dělají si sami politiku.