Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Výroba piva Corona je dočasně zrušena kvůli koronaviru. Podle mexické vlády nepatří mezi nezbytné zboží

Corona – nejznámější značka skupiny Grupo Modelo. foto: Reuters

Mexiko - Výroba mexického piva Corona a dalších značek je dočasně přerušena. Společnost Grupo Modelo, která pivo vyrábí a vyváží zhruba do 180 zemí světa, tak učinila na základě rozhodnutí mexické vlády. Firma ve svém prohlášení uvedla, že podle nařízení toto pivo nepatří v době pandemie koronaviru mezi nezbytné zboží.
  19:28

„Jsme v procesu snižování výroby v našich závodech na minimum,“ uvedla společnost Grupo Modelo v prohlášení. Rovněž sdělila, že pozastavení by mělo probíhat od neděle. Informoval o tom server Skynews.com. ,,Jsme v procesu snižování výroby na úroveň, ze které by zároveň mohla být obnovena po zrušení pozastavení, “dodala společnost ve svém prohlášení.

Nečekaná oběť koronaviru: mexické pivo Corona je terčem mnoha vtipů, zájem o nákup klesá

Mexická vláda tento týden vyhlásila nouzový stav kvůli šíření nemoci Covid-19 a nařídila pozastavit výrobu, která není v době pandemie považována za nezbytnou poté, co počet pozitivně testovaných v zemi přesáhl tisícovku. Podle čtvrtečních údajů bylo v Mexiku na nemoc způsobenou novým koronavirem pozitivně testováno 1510 lidí, 50 jich zemřelo.

Prymula: Česko nabídne tři nemocnice pro testování experimentálního léku remdesivir

„Pokud federální vláda považuje za vhodné vydat nějaké vysvětlení potvrzující pivo jako agro-průmyslový výrobek, v Grupo Modelo jsme připraveni provést plán s více než pětasedmdesáti procenty našich zaměstnanců pracujících z domova a zároveň zaručujících dodávky piva,“ uvádí se v prohlášení. Zemědělství a produkce potravin jsou totiž obecně považovány za základní činnosti. 

Posměšky kvůli názvu piva

Kvůli svému názvu, podobnému anglickému výrazu pro koronavirus, je pivo Corona v posledních týdnech terčem mnoha vtipů. Společnost Grupo Modelo je součástí pivovarnické skupiny Anheuser-Busch InBev. V Mexiku má 11 pivovarů, uvedla agentura Reuters.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!