Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Borise Johnsona převezli náhle do nemocnice, těhotná snoubenka má příznaky

Borise Johnsona převezli náhle do nemocnice, těhotná snoubenka má příznaky
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
EPIDEMIE
Kvůli přetrvávajícím příznakům nemoci covid-19 byl do nemocnice převezen britský premiér Boris Johnson. Podstoupí tam testy. Koronavirová infekce se nevyhnula ani jeho snoubence Carrie Symondsové. Johnson před více než týdnem oznámil, že byl pozitivně testovaný... Teď se jeho stav zhoršil.

"Na radu Johnsonova lékaře byl premiér dnes večer přijat do nemocnice na vyšetření," uvádí se v prohlášení Downing Street. Podle premiérovy kanceláře jde "o preventivní krok". Pětapadesátiletý Johnson byl v domácí izolaci od 26. března, kdy u něj test prokázal nákazu koronavirem. V pátek uvedl, že se cítí lépe, ale má pořád teplotu.

"Poslední týden jsem strávila v posteli s hlavními příznaky koronaviru. Test jsem nepotřebovala a po sedmidenním odpočinku se už cítím silnější a že se uzdravuji," uvedla Symondsová, kterou citovala agentura Reuters.

Partnerka britského premiéra ostatním těhotným ženám vzkázala, aby si v případě nákazy nastudovaly aktuální instrukce, co mají dělat. Podle dostupných informací, se kterými se ztotožňuje i SZÚ (Státní zdravotní ústav ČR) se uvádí, že těhotné ženy netrpí závažnějším průběhem onemocnění než ostatní lidé ve stejné věkové skupině. A neexistuje zatím důkaz, že by virus mohl být přenesen na nenarozené dítě v průběhu těhotenství nebo porodu.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy