Hlavní obsah
Článek

Herečka Michaela Kuklová (55), která bojuje s rakovinou prsu, se rozhodla otevřeně promluvit o tom, jak na svou diagnózu přišla. Ráda by pomohla ostatním ženám, které možná procházejí podobnou situací.

Herečka uvedla, že její karcinom nedokázal odhalit nejen mamograf, ale ani sonografické vyšetření. Přestože preventivní prohlídky poctivě dodržovala, byla podle výsledku zcela zdravá.

„Nevím přesně jak dlouho, ale možná tři roky jsem cítila změny v citlivosti prsu, až o dost později jsem objevila jakési tvrdnutí žláz, nepravidelný útvar, žádná bulka. Pochopitelně jsem se utěšovala, že mi nic není, když mamografické vyšetření bylo v pořádku...O čtvrt roku později jsem ale už chtěla znát odpověď, co se mi tam tedy děje. Objednala jsem se na sono. Opravdu pečlivě mě prohlížely dvě lékařky, podstoupila jsem další - jiný mamograf. Nic. Dohodla jsem se na biopsii pro klid duše mé i lékařek. Nález byl pozitivní,“ svěřila pohádková princezna, které nádor, velký nádor, potvrdila až magnetická rezonance.

„Podstoupila jsem operaci obou ňader a odebrání dvanácti uzlin. Když vše dobře půjde, jen se zařadím mezi ženy, co mají silikony. Léčbu mám zatím pouze hormonální,“ otevřeně popisuje brunetka.

Svým poselstvím chce ženy informovat o tom, že přesto, že je mamografické vyšetření důležité, není radno podceňovat samovyšetření a to, co nám tělo říká. Díky týmu lékařů a sester, které o ni pečují, věří Míša v bezproblémové vyléčení.

„Musím zmínit báječného Primáře Doc. Davida Pavlištu, úžasnou MUDr. Janu Skřenkovou, která je mojí letitou kamarádkou a velikou psychickou oporou, empatickou Prof. Petru Tesařovou, v jejíž péči jsem nyní, a citlivou sestřičku Renatu Desortovou,“ děkuje veřejně svým zachráncům oblíbená princezna Jasněnka. Poklonu sklání i svému blízkému okolí a fanouškům, kteří ji v náročných časech podporují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám