Hlavní obsah

Peter Aristone představuje píseň a klip o současném vyhraněném světě

Právo, jaš, kul

Zpěvák a skladatel Peter Aristone přichází s novým videoklipem k písničce Far z chystaného alba The Hit, jehož vydání je naplánováno na květen. Far je jeho osobní zpověď o tom, jak vnímá dnešní vyhraněný svět a touží po nalezení zlaté střední cesty.

Peter Aristone v klipu k písni FarVideo: archiv umělce

 
Článek

„Mám pocit, že se svět zbláznil. Vše funguje ve velkých extrémech a většina lidí vnímá svět černobíle. Přijde mi, že žijeme v bublinách. Je hodně různých komunit, které se mezi sebou kritizují, všechno je buď dobré, nebo špatné, společnost se rozděluje ještě víc, než tomu bylo dřív,” vypráví Peter Aristone.

„A jak je to rozmělněné na bubliny, člověk neví, jak svůj život uchopit. Jestli se má přidat na jednu, nebo druhou stranu. Moc bych si přál najít ve světě kolem hloubku, správný balanc a zlatou střední cestu,” dodává.

Foto: Nikol Klapková

Peter Aristone.

Ve videoklipu jsou protiklady znázorněny nejen černou a bílou, ale je v něm i několik dalších symbolů. Jeptišky představují náboženství, které je někdy také o extrémismu. Holčička na tříkolce vyjadřuje nevinnost, líbající se pár lásku, city a emoce. Muži v oblecích znázorňují byrokracii. Roušky, tak aktuální pro dnešní dobu, vyjadřují uzavřenost a odtažitost.

„Bezdomovec je postava, která je hozena do toho šílenství. Hledá domov, klid, touží po začlenění se. I my se někdy můžeme cítit jako bezdomovec. Nevíme, kam patříme, hledáme své pravé já,” vysvětluje Peter Aristone, jenž se domnívá, že bylo jen otázkou času, kdy přijde něco takového jako koronavirus.

Doufá, že lidé nyní zpomalí, zamyslí se nad sebou, začnou si více vážit toho, co ve svém životě mají a co dříve vnímali jako samozřejmost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám