Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Švédsku se hrálo inkognito. Volali lidé ze zahraničí a chtěli ovlivnit výsledek, hlásili amatéři

Zrušení utkání v době pandemie koronaviru není žádnou novinkou. Dva amatérské kluby ve Švédsku jej však musely odvolat a sehrát v utajeném termínu poté, co na jeho výsledek vypsalo kurzy více než 150 sázkových společností z celého světa. Vzhledem k současnému nedostatku sázkových příležitostí kontaktovali hráče přes sociální sítě lidé, kteří chtěli výsledek ovlivnit.

Švédská liga - ilustrační foto
zdroj: ZUMA autor: Mathias Bergeld

Vzhledem k faktu, že ve Švédsku neplatí kvůli šíření nemoci COVID-19 tak přísná omezení jako v jiných evropských zemích, chtěla mužstva Eskilstuna ze sedmé ligy a Näshulta Goif z osmé nejvyšší soutěže sehrát v pondělí přípravný zápas. Vzbudili tím však nechtěnou pozornost bookmakerů a sázkařů z celého světa.

"Volali lidé ze zahraničí a chtěli ovlivnit výsledek. Nikdy jsem nic takového neviděl, ale je to stejné jako vše ostatní s koronavirem – dochází k situacím, které nikdo neočekával," řekl útočník Emil Schalin-Eriksson.

Pořadatelský tým Näshulta následně kontaktoval švédskou státní sázkařskou společnost Svenska Spel, která sdělila, že na utkání vypsaly kurzy společnosti z Evropy, Asie a některé z Afriky či Austrálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédská fotbalová liga odstartuje v červnu

Po konzultaci se Švédskou fotbalovou asociací kluby raději vzájemný duel zrušily, ale jeho sehrání se nevzdaly.

Aniž by to tentokrát daly na vědomí veřejnosti, dohodly se na novém termínu a hráče o něm informovaly v uzavřené facebookové skupině. Střetnutí nakonec sehrály v sobotu a Näshulta i díky dvěma gólům Schalina-Erikssona vyhrála 6:3.

Švédsko je jednou z mála evropských zemí, v níž neplatí zákaz vycházení. Je zakázáno jen shromažďování více než 50 osob. Mnoho obyvatel tak i nadále chodí do restaurací a na schůzky. Zatím bylo v zemi potvrzeno skoro 6500 nakažených a téměř 400 lidí zemřelo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články