Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Česko přijme šest Francouzů nakažených koronavirem. Pomůže nemocnice v Brně

Česko přijme šest Francouzů nakažených koronavirem. Pomůže nemocnice v Brně
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 8 fotografií
pomoc
Česká republika přijme šest pacientů s koronavirem z Francie. Dnes to řekl premiér Andrej Babiš v rozhovoru pro Českou televizi. Francie má totiž s hospitalizací nakažených problémy a pomoc jí poskytlo například i Německo.

Přijetí šesti nemocných Francouzů potvrdil i mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára. Uvedl, že nemocnice přijme šest pacientů na plicní ventilaci v pondělí odpoledne. Francouzské pacienty přijme Fakultní nemocnice Brno se sídlem v Bohunicích, kde je také odběrový stan a provádějí se testy. Nemocnice má zhruba stovku přichystaných lůžek pro pacienty s koronavirem a další stovky v záloze.

Česko pomáhá i jinde

Premiér v rozhovoru upozornil, že Česko v koronavirové epidemii už pomohlo i jiným zemím Evropské unie. "Po tom, co jsme pomohli Slovinsku, Španělsku a Itálii, tak projevujeme solidaritu v rámci Evropské unie," řekl.

O věci jednal Babiš s francouzským velvyslancem v Česku. "Celkově jsme nabídli 12 míst, respektive 14, ještě další nemocnice se nějak přidaly, protože my samozřejmě máme dostatečnou kapacitu," řekl Babiš.

Ve francouzských nemocnicích a domovech s pečovatelskou službou nemoci COVID-19, kterou způsobuje koronavirus, podlehlo od 1. března 7560 lidí. Na jednotkách intenzivní péče se ve francouzských zdravotnických zařízeních léčí 6838 pacientů, uvedla v sobotu večer agentura Reuters s odvoláním na francouzské úřady.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy