A tohle už nebude! To škrtněte. Významný muž o Česku po krizi: Aktivisté zapláčou

05.04.2020 20:54

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov vidí v koronavirové pandemii pro Česko příležitost. Podle jeho názoru můžeme dnešní krizovou situaci pochopit jako šanci na restart. Když už ho provedeme, měli bychom si podobně jako při uklízení počítačů říct, s jakými programy nechceme napříště pracovat. Petrov by vymazal kampaň MeToo nebo Green Deal EU na boj s globálním oteplováním.

A tohle už nebude! To škrtněte. Významný muž o Česku po krizi: Aktivisté zapláčou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České republiky

Když se Vadim Petrov zamýšlel nad pandemií koronaviru, sáhl k paralele s počítačovým světem. Podotkl, že když počítač zamrzne, je třeba ho restartovat. A pokud byl zavirován, nevyhneme se přeinstalování systému a rozhodnutí, které programy napříště v počítači chceme používat a kterých se raději zbavíme.

Anketa

Obstál prezident Zeman v koronavirové krizi?

87%
13%
hlasovalo: 16663 lidí

Dnešní nelehké časy nám podle člena RRTV dávají prostor na podobné promazání programů.

„Například bychom nemuseli MeToo, Green Deal, elektromobilitu, mohli bychom přibrzdit zbrojní výrobu a o to více nahrát programů o vědě a výzkumu, home office, práci on-line, změnu výuky, nové hygienické návyky… politickou korektnost, genderismus a slepou důvěru v EU bych také už do systému neinstaloval,“ předestřel svůj pohled Petrov.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Bývalý poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa přidal k úvaze Vadima Petrova několik otázek.

„Otázka je 1. kdo stiskne tlačítko ‚reset‘ (lidi ve volbách?... i ti, co k volbám nechodí?), 2. zda bude provedena instalace efektivnějšího ‚operačního systému‘, 3. jaký ‚antivir‘ bude nasazen a za 4. kdo bude celý soubor ‚ICT (hardware i software)‘ obsluhovat (lidi zvolení ve volbách?... i těmi, co jinak k volbám nechodí?)...,“ zeptal se někdejší zákonodárce.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Komunistický poslanec Jiří Dolejš nad vizí Vadima Petrova pozdvihl obočí a poukázal na její stinnou stránku.

„Anebo přesně naopak, na vlně paniky se může vyšvihnout klidně nějaký neofašistický dobytek, mávající obrazem nepřítele a prosazující ukázněnou podporu moudrého vůdce,“ zvedl varovný prst Dolejš.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil naopak Vadimu Petrovovi zatleskal a prozradil, že je koronaviru vlastně vděčný za to, že se náš svět promění.

„BRAVO, Vadime. Už jsem začínal mít trauma, že Vám pořád oponuji. To, co Vy říkáte, je to, o čem jsem přesvědčen. Je dobré číst i Politico, Foreign affaire. Nepochybně se svět přemění. Bude jiný. Ne absolutně. Ale odpadne to, co je nesmyslné, ve světle v té době desetitisíců mrtvých i nedůležité. Jsem na rovinu za koronavirus velmi vděčný,“ napsal.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Publicista Tomáš Vyoral doplnil jeden postřeh. Podotkl, že bude důležité sledovat i to, kdo a za jakým účelem restart dělá.

„Velmi dobrý postřeh, Vadime. Záleží však, kdo a za jakým účelem reset dělá... protože zavirování je v tomto případě úhlem (geo/politického...) pohledu a není ‚prokazatelným elementem‘ jako počítačový virus,“ upozornil Vyoral.

Vadim Petrov vnímá pandemii koronaviru jako příležitost ke změně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…