Hlavní obsah

Báječné gesto tří ruských hvězd NHL. Jsme vděční, děkují američtí doktoři

Do boje proti koronaviru se zapojují sportovci z různých oborů napříč celým světem. Platí to i o hokejistech ze slavné NHL - naposledy o sobě daly vědět tři ruské hvězdy; brankáři Sergej Bobrovskij se Semjonem Varlamovem a útočník Artěmij Panarin; když ve Spojených státech amerických nákupem pomůcek pomohli lékařům zvládnout náročnou situaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Sergej Bobrovskij v dresu ruské sborné.

Článek

Osmadvacetiletá hvězda NY Rangers Panarin, kterému v této sezoně patřila se ziskem 95 kanadských bodů čtvrtá příčka v tabulce produktivity celé NHL, věnoval 1500 respirátorů specializované klinice v New Yorku. Ta je obdržela v pátek.

„Jsme velmi vděční za jeho velkorysý dar i za jeho odkaz prostřednictvím videa, ve kterém se spoluhráči poděkoval za náš závazek pomoci New Yorku během této pandemie," uvedl dokor Bryan Kelly ze zmiňované kliniky.

O tři roky starší gólman Floridy Bobrovskij zase daroval tisíce respirátorů několika nemocnicím ve městě Fort Lauderdale a v přilehlých oblastech ve státě Florida.

Mistr světa z roku 2014 a dvojnásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL navíc už dříve věnoval 100 tisíc amerických dolarů zaměstnancům domovské haly Panthers, kteří v době pandemie přišli o práci.

Iniciativa jeho stejně starého krajana a brankáře NY Islanders Varlamova zase zajistila dodávku tří tisíc respirátorů pro zdravotníky na newyorském Long Islandu.

NHL se nehraje od 12. března a vedení soutěže prodloužilo všem hokejistům i členům realizačních týmů domácí karanténu do 15. dubna. Pozitivně testováni na nemoc COVID-19 byli z NHL čtyři hráči. V USA v neděli podle Univerzity Johnse Hopkinse bylo přes 312 000 nakažených a více než 8500 úmrtí.

Reklama

Související témata:
Ochranné pomůcky