Hlavní obsah

Pilot F1 Leclerc vyhrál virtuální závod v Austrálii: Jsem zpocený jako blázen, dodal vítěz

Praha

Pilot Ferrari Charles Leclerc potvrdil své jezdecké schopnosti i v online světě a suverénně vyhrál druhý závod virtuální série formule 1. Dvaadvacetiletý monacký jezdec dominoval v neděli na okruhu v Melbourne, kde mělo v březnu začít mistrovství světa. Kvůli pandemii koronaviru se však seriál alespoň částečně přesunul do virtuálního světa.

Foto: Sport.cz

Pilot Ferrari Charles Leclerc mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Leclerc zvítězil o deset sekund před před dánským pilotem formule 2 Christianem Lundgaardem, jenž ho předtím porazil v kvalifikaci. "Bylo to hrozně těžké, jsem zpocený jak blázen," komentoval své první představení v online sérii Leclerc.

Třetí skončil britský pilot Williamsu George Russel. Závodu na 29 kol se zúčastnili i jeho týmový kolega Nicholas Latifi, jezdec Red Bullu Alex Albon či bývalý mistr světa Jenson Button.

Závody virtuální série se budou po dobou pauzy konat vždy v den, kdy byla na programu reálná Velká cena. V neděli měli piloti královské třídy poprvé bojovat o body ve vietnamské Hanoji, ale vzhledem k tomu, že se jezdí v simulaci F1 z loňského roku, nová trať tam ještě není a závodilo se tak v Austrálii.

Odloženo či zrušeno bylo úvodních osm Velkých cen sezony. Prvním závodem v kalendáři je aktuálně Grand Prix Kanady v polovině června.

Reklama

Související témata: