Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Virtuální F1 prolétla Melbourne. Nejlépe se dařilo Leclercovi

Virtuální závody formule 1 pokračovaly v Melbourne. Nejrychejší časy zajel dvaadvacetiletý Charles Leclerc z Ferrari. Na okruhu v Melbourne mělo v březnu začít mistrovství světa.

Kvůli pandemii koronaviru se seriál alespoň částečně přesunul do virtuálního světa. Leclerc zvítězil o deset sekund před dánským pilotem formule 2 Christianem Lundgaardem, jenž ho předtím porazil v kvalifikaci.

"Sice sedíte na židli, nemáte v ruce skutečný volant a svaly nedostanou moc zabrat, ale i tak jsem zpocený jako blázen. Bylo to náročné," komentoval své první představení v on-line sérii Leclerc. Třetí skončil britský pilot Williamsu George Russel. 

Je nám líto, video expirovalo.
Leclerc si podmanil virtuální Velkou cenu formule 1 v Melbourne

Závodu na 29 kol se zúčastnili i týmový kolega Nicholas Latifi, jezdec Red Bullu Alex Albon či bývalý mistr světa Jenson Button. Podniky virtuální série se budou po dobou pauzy konat vždy v den, kdy byla na programu reálná Velká cena.

V neděli měli piloti královské třídy poprvé bojovat o body ve vietnamské Hanoji, ale vzhledem k tomu, že se jezdí v simulaci F1 z loňského roku, nová trať tam ještě není a závodilo se tak v Austrálii.

Odloženo či zrušeno bylo úvodních osm Velkých cen sezony. Prvním závodem v kalendáři je aktuálně Grand Prix Kanady v polovině června. 

Sestřih virtuálního závod v Melbourne:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články