Hlavní obsah

Mrtvá těla čekají v nemocnici v New Yorku na chodbách, nestíhají je odvážet

– New York
Novinky, nčs

Přetížený personál nemocnice Wyckoff Heights Medical Center v New Yorku, kde přijímají pacienty s koronavirem, v těchto dnech nestíhá. Mrtvé tu nezvládají přesunovat do speciálních chladicích vozů, a vaky s lidskými těly tak zůstávají na chodbách nemocnice, upozornila na to agentura Reuters, která zveřejnila fotografie z nemocnice.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku převáží těla do chladicích vozů

Článek

První úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19, které nový koronavirus způsobuje, zaznamenali v brooklynské nemocnici 14. března.

Od té doby umírají v americké metropoli stovky lidí denně a zdravotníci rychlý nárůst obětí nezvládají.

Foto: Reuters

Těla musejí zůstávat v prostoru nemocnice.

Už dříve média informovala o tom, jak tu mrtvá těla přesunují do upravených chladicích vozů, které jsou rozestavěny před nemocnicemi a slouží jako provizorní márnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku převáží těla do chladicích vozůVideo: AP

Obětí je však tolik, že personál vybavený ochrannými obleky nestíhá a mobilní lůžka s mrtvolami v oranžových pytlech musejí čekat na chodbách nemocnice.

Ve Spojených státech je hlášeno již téměř 337 tisíc nakažených novým koronavirem, v souvislosti s nákazou zemřelo necelých 10 tisíc lidí. Stát New York s necelými 20 miliony obyvatel patří k nejpostiženějším regionům - k nedělnímu večeru tam evidovali 122 tisíc nakažených a přes 4000 obětí covid-19. Většinu tvoří obyvatelé města New York.

Foto: Reuters

Chladicí vozy slouží jako provizorní márnice.

„Mám zlost. Mohli jsme si zajistit dostatek ochranných prostředků už před řadou měsíců, v Číně to začalo v prosinci. Ale mysleli jsme si, že tady se to stát nemůže,” řekl koncem března agentuře AP zdravotník Benny Matthew, který pracuje v newyorském Montefiore Medical Center.

Foto: Reuters

Zdravotnický personál je přetížený.

Ačkoliv Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) již doporučilo Američanům dělat preventivní opatření v podobě nošení látkových roušek na obličeji, prezident Donald Trump připomněl, že se jedná pouze o doporučení, nikoliv nařízení.

Úřad vyzval Američany k nošení roušek. Já to dělat nebudu, vzkázal Trump

Koronavirus

„Bude to skutečně dobrovolná věc. Můžete to dělat, nemusíte to dělat,” řekl Trump minulý týden podle agentury Reuters. „Já volím možnost to nedělat,” dodal americký prezident, který jako důvod uvedl setkávání se s vrcholnými představiteli států.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám