Představujeme platformu, na které si lidé z byznys prostředí mohou radit při současné krizi


platforma vše
06.04.2020 13:51 | redakce

Studentům Vysoké školy ekonomické v Praze se ve spolupráci s dalšími odborníky podařilo během několika dní vytvořit portál www.spolupracuje.me , který seskupuje všechny lidi z podnikatelského, marketingového a technologického prostředí do jedné platformy, kde si v rámci komunity mohou bezplatně vyměňovat znalosti a zkušenosti.


Bezplatná online platforma www.spolupracuje.me je teď dostupná pro každého, kdo se pohybuje v oblasti byznysu, marketingu nebo technologií. Každý registrovaný uživatel se stává součástí komunity podnikatelů, markeťáků nebo ajťáků, která si vzájemně poskytuje bezplatné konzultace.

Za projektem stojí členové studentského spolku SpoluPRACUJEME (Tomáš Pejša a Jakub Kříž) Vysoké školy ekonomické v Praze, kteří spojili síly s portálem Mentedy.cz začínajících podnikatelů Lukáše Vencálka a Davida Jambora. Během několika dní s týmem vytvořili novou instalaci platformy pro konzultace v aktuální krizové době. Projekt získal záštitu Katedry podnikání VŠE a sbírá podporu napříč podnikatelským spektrem. Například od komunity Podnikatelé pomáhají, která na Facebookové skupině „Karanténa není konec“ již aktivně sdružuje řadu podnikatelů, kteří si vzájemně v této složité situaci radí. "Během krize jsme se studenty přemýšleli, jak pomoci firmám, které negativně zasáhla. Výsledkem je platforma spolupracuje.me pro online sdílení znalostí a zkušeností. Projekt je v jistém smyslu dosažením toho, o co se katedra dlouhodobě snaží. To je spolupráce s aktivními studenty nad rámec studijních povinností a podpora podnikatelského prostředí. Proto se záštitou smysluplného projektu nikdo neváhal." komentuje projekt Michal Andera z Katedry podnikání Vysoké školy ekonomické v Praze.

Cílem projektu je pomocí digitálních technologií a sdílením informací vrátit české podnikatelské prostředí do stejné kondice jako před krizí. Velká část podniků v současné krizi přichází o své tržby a pokud se situace v blízké době nezlepší, budeme čelit ekonomickým problémům.

Projekt www.spolupracuje.me chce pomocí vzájemných konzultací hledat řešení pro konkrétní firmy a podnikatele. Částečnou záchranou pro některé z podniků může být transformace do online prostředí. V těchto a následujících měsících bude řada organizací, živnostníků a firem pod obrovským tlakem na digitalizaci. Proto je postupně potřeba seskupit co nejvíce odborníků z digitálního business prostředí do jedné platformy, aby vytvořili vzájemně se podporující komunitu. Ať už se jedná o grafika, experta na sociální sítě, programátora nebo podnikatele, každá možnost konzultace bude nesmírně cenná.

Výhodou portálu www.spolupracuje.me je velice intuitivní prostředí podporující peer-to-peer komunikaci. Na rozdíl od ostatních iniciativ se projekt zaměřuje výhradně na komunikaci mezi dvěma konkrétními subjekty. Jeden oslovuje se zájmem o konzultaci a na příjemci je rozhodnutí, zda budou hledat společný termín. Nehrozí tedy zahlcení emailové schránky. Přímo v prostředí aplikace se jednoduše plánuje termín konzultace, komunikuje v chatu a konzultuje pomocí video hovoru – není potřeba žádná instalace doplňkových softwarových nástrojů.

Sociální sítě SpoluPRACUJEME

FB: https://web.facebook.com/SpoluPRACUJEME/

TW: https://twitter.com/SPracujeme

LI: https://www.linkedin.com/company/28797909/

Sociální sítě Mentedy.cz

FB: https://web.facebook.com/mentedy/

Komentáře



Kategorie
Příbuzné články
Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO
Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO

20.03.2024 | Po třech letech fungování nové česká značky skleněných, nejen vánočních ozdob Koulier lze ...


Audioknižní komplet Boumila Hrabala vydává Supraphon k nedožitým 110 letům autora
Audioknižní komplet Boumila Hrabala vydává Supraphon k nedožitým 110 letům autora

05.03.2024 | Kulturní svět si 28. března 2024 připomene 110. výročí narození legendárního spisovatele Bohumila ...


Léa Linster - michelinská šéfkuchařka a vítězka Bocuse d'Or v Trezoru Špork
Léa Linster - michelinská šéfkuchařka a vítězka Bocuse d'Or v Trezoru Špork

05.03.2024 | Seriál gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends v Trezoru Špork, který ...


Galerie moderního umění v Hradci Králové vybírá nejlepší obraz
Galerie moderního umění v Hradci Králové vybírá nejlepší obraz

14.02.2024 | Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU) zveřejnila průběžné výsledky hlasování z výstavy ...


Lenka Helena Koenigsmark novou členkou dozorčí rady Y Soft
Lenka Helena Koenigsmark novou členkou dozorčí rady Y Soft

13.02.2024 | Lenka Helena Koenigsmark se od prosince 2023 stává novou nezávislou členkou dozorčí rady předního ...