Akademie ČTK učí on-line, webináře šetří čas i náklady

Výklad lektora spojený s prezentací, otázky a úkoly, živá debata se studenty - tak vypadá klasický vzdělávací kurz v učebně, ale podobně může vypadat i on-line kurz na internetu. Přesvědčili se o tom účastníci prvního webináře Akademie ČTK, který se konal v úterý.


"Přiznám se, že jsem byl mírně skeptický, zda on-line výuka může nahradit přímý kontakt s lektorem. Nakonec se ukázalo, že v zásadě může, byť ne stoprocentně. Důležité ovšem je, že vše fungovalo, nic nás nezaskočilo," zhodnotil novou zkušenost ředitel Akademie ČTK Jiří Chrást, který vede vzdělávací centrum více než deset let.


Tříhodinové webináře Akademie ČTK se konají v aplikaci ZOOM, která je komfortní pro lektora i studenty. Přednášející mluví naživo, sdílí prezentace, videa, tabulky, grafy. Účastníci vidí lektora na obrazovce svého počítače nebo mobilu a současně sledují obsah jeho monitoru. Během kurzu je prostor na dotazy prostřednictvím chatu, účastníci se ale mohou dotazovat i přímo.


Webináře přinášejí zúčastněným značné úspory času i nákladů. Například prvního webináře Akademie ČTK Psaní pro web se zúčastnili lidé nejen z Prahy, ale i z Kroměříže nebo Liberce.


On-line kurzy ale mají i své nevýhody. Největším nedostatkem je asi absence osobního kontaktu. "Kromě živého, bezprostředního kontaktu je pro mě osobně asi největší změna v pohybu: při běžném kurzu už po obědě hodinky hlásí 10.000 kroků. Tomu on-line kurz může těžko konkurovat," uvedl ředitel Akademie ČTK.


Na duben připravila Akademie ČTK sedm nových on-line kurzů. Z pohodlí domova je možné se zúčastnit kurzů Psaní pro web, Souboj s titulkem, Čeština ve veřejném styku, Psaní e-mailu, Umění interview, také Kurzu žurnalistiky nebo kurzu Jak napsat tiskovou zprávu, aby neskončila v koši.


Kurzy jsou určeny jednotlivcům, ale objednávat je mohou i firmy pro své zaměstnance. Pokud má firma specifické požadavky, je možné vytvořit individuální on-line kurz na míru.


"Udržela jsem pozornost celé tři hodiny, což bylo perfektní. Ucelila jsem si informace, vyjasnila si některé věci," uvedla jedna z účastnic on-line kurzu Psaní pro web, která se připojila z Kroměříže. Daniela z Prahy řekla, že všechny tipy z kurzu maximálně využije ve své práci.


"Kurz byl vynikající, on-line kurz je způsob, který mi přinesl hodně nových věcí. Nejvíce hodnotím část o práci s titulkem, návody na testování textů," doplnil Martin z Liberce.


Více informací a přihlášky zde.

Klíčová slova ČR-média-vzdělání-internet-služby-ČTK-firmy

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.