Hlavní obsah

Fotbalisté Brém se cítí znevýhodněni, že nemohou trénovat

Zatímco většina bundesligových klubů se postupně vrací k tréninku v malých skupinách, fotbalisté Brém se při pandemii nového koronaviru stále musí připravovat jen individuálně. Jejich žádost dosud neschválily tamní úřady. Trenér Werderu Florian Kohfeldt si stěžuje, že jeho svěřenci, mezi nimi i čeští hráči Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, budu oproti konkurenci výrazně znevýhodněni.

Foto: Hynek Preisler, Právo

Obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie se po tréninku podepisuje fanouškům.

Článek

"Nadále budeme respektovat všechna nařízení, ale stále nás znervózňuje, že naši konkurenti na jiných místech už nějakou dobu trénují ve skupinách. Mám obavy, že tím oproti konkurenci budeme v nevýhodě. Uvítali bychom jednotné celostátní řešení," uvedl na klubovém webu Kohfeldt.

Brémy dosud mohly na hřišti trénovat pouze za předpokladu, že cvičení bude dělat každý hráč jednotlivě. Žádost o přípravu ve skupinkách Senát spolkové země zamítl. Jiné bundesligové týmy přitom už ve skupinách trénují a Schalke se může připravovat dokonce v sedmi lidech.

Kvůli šíření nemoci Covid-19 byla německá liga zastavena 13. března a přerušení potrvá nejméně do konce dubna. Hrát se však s největší pravděpodobností začne ještě později.

Reklama

Související témata: