Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Oproti konkurenci budeme kvůli chybějícímu tréninku v nevýhodě, myslí si kouč Brém

Zatímco většina bundesligových klubů se postupně vrací k tréninku v malých skupinách, fotbalisté Brém se při pandemii koronaviru stále musí chtě nechtě připravovat individuálně. Jejich žádost totiž doposud neschválily tamní úřady. Trenér Werderu Florian Kohfeldt se obává, že jeho svěřenci, mezi nimiž jsou i Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem, budou oproti konkurenci znevýhodněni.

Jiří Pavlenka z Brém inkasuje gól od Mariuse Bültera z Unionu Berlín
zdroj: imago sportfotodienst autor: Matthias Koch

"Nadále budeme respektovat všechna nařízení, ale stále nás znervózňuje fakt, že naši konkurenti na jiných místech Německa už nějakou dobu trénují ve skupinách. Mám obavu, že kvůli tomu budeme v nevýhodě. Uvítali bychom jednotné celostátní řešení," uvedl Kohfeldt.

Brémy dosud mohly trénovat pouze za předpokladu, že cvičení na hřišti bude dělat každý hráč jednotlivě. Žádost o přípravu ve skupinkách Senát spolkové země zamítl. Jiné bundesligové týmy přitom už ve skupinách trénují a Schalke se může připravovat dokonce v sedmi lidech.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté v Německu začínají trénovat ve skupinách

Kvůli šíření nemoci COVID-19 byla německá liga zastavena 13. března a přerušení potrvá nejméně do konce dubna. Hrát se však s největší pravděpodobností začne ještě později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články