Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hořickými zatáčkami se odvážní jezdci proženou možná až v srpnu

Je to milá květnová tradice. Hořické ulice prodchává pach spáleného benzinu už přes tři čtvrtě století. Tentokráte se však 300 zatáček Gustava Havla v obvyklém termínu kvůli epidemii koronaviru neuskuteční. Pořadatelé uvažují o přesunu 58. ročníku na polovinu srpna, kdy se na hořickém okruhu měly konat závody České Tourist Trophy a evropského šampionátu IRRC.

300 zatáček Gustava Havla
zdroj: ČTK autor: Vojtěch Podstavek

Závod s předlouhou tradicí na přes pět kilometrů dlouhém přírodním okruhu vede městem a lesy severně od Hořic. Mekka českých jezdců na přírodních okruzích přiláká každoročně tisíce diváků z Česka a ciziny. Tradice závodů sahá do roku 1936.

Letošní ročník se měl konat 23. a 24. května. "Nebyla to pro nás jednoduchá situace, jelikož přípravy podniku byly již v plném proudu. Nicméně vzhledem k okolnostem bylo odložení jediné možné řešení," uvedl ředitel závodů Tomáš Jenčovský.

Přesun závodů na 15. až 16. srpna má ale podle AMK Hořice řadu podmínek. Především bude muset být opět povoleno konání sportovních a kulturních akcí, u nichž se očekává účast velkého počtu lidí.

Podmínkou je podle Hořických i opětovné otevření hranic či možnost zajištění potřebné pořadatelské, zdravotnické a záchranářské služby.

Pandemie koronaviru výrazně poznamená celý český motorsport. Podle nedávného vyjádření prezidenta Autoklubu České republiky Jana Šťovíčka ve Studiu ČT sport rušení a překládání závodů může znamenat ztrátu ve výši desítek milionů korun. Organizace, která zastupuje automobilový i motocyklový sport, na svém webu potvrdila zrušení nebo přesunutí několika desítek akcí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články