Hlavní obsah

Italští penzisté se v karanténě oddávali karbanu, prozradilo je hlasité klení

Právo, znk

Měli dokonalý plán, jak obelstít rodinu a policisty a zahrát si spolu i přes restrikce v době karantény karty. Sami si ho ale zhatili tím, že při hře hlasitě nadávali, čímž na sebe upozornili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šest důchodců z obce Castano Primo v provincii Milána, nadšených karetních hráčů, na nic nezapomnělo. Doma řekli, že musí k doktorovi anebo na nákup, a aby se vyhnuli policejním hlídkám, které kontrolují dodržování karantény, dorazil každý z nich na smluvené místo jinou cestou.

Sraz si dali u vodního kanálu za městečkem, na odlehlém místě, kde si byli jisti, že je nikdo neobjeví. Za svítání tam také donesli stůl a šest židlí, aby měli na čem karbanit.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Odstup ani roušky vůbec neřešili

Jediné, na co nepomysleli, bylo, že i v přírodě se musí chovat tiše, aby se neprozradili. To si však v zápalu hry neuvědomili, a když se jim při vynášení karet nedařilo, hlasitě nadávali. Uslyšel je tak jeden z místních, který se nacházel poblíž, a poslal na ně strážníky.

Ti na místo dorazili o několik minut později a karbaníkům, kteří ani v nejmenším nedodržovali doporučený odstup a neměli ani roušky, pořádně vynadali. Jak napsal web listu Il Fatto Quotidiano, můžou navíc mluvit o štěstí: za porušení karantény Italům hrozí pokuta až 75 tisíc korun či rovnou pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám