Koronaviru podlehla matka Pepa Guardioly, bylo jí 82 let

Sport ČTK Sport, ČTK
Aktualizováno 6. 4. 2020 17:22
Pandemie nemoci covid-19 smrtelně zasáhla rodinu trenéra Manchesteru City Pepa Guardioly. Nákazu novým koronavirem nepřežila dvaaosmdesátiletá matka někdejšího skvělého fotbalisty, Dolors Sala Carrió.
O úmrtí Guardiolovy maminky informovaly sociální sítě Manchesteru City.
O úmrtí Guardiolovy maminky informovaly sociální sítě Manchesteru City. | Foto: Reuters

Maminka devětačtyřicetiletého trenéra skonala dnes v Manrese nedaleko Barcelony. Pep Guardiola je jedním ze dvou synů a celkově čtyř dětí, které Dolors společně s otcem Valentím vychovala. 

Guardiola, jenž je katalánským rodákem, hrál odmalička za Barcelonu, jíž později vedl jako trenér. Posléze si zkusil angažmá v Bayernu Mnichov a nejnověji v Manchesteru City, který o smrti jeho matky v pondělí odpoledne na sociálních sítích informoval. 

Španělsko je co do počtu obětí po Itálii druhou nejhůře postiženou zemí na světě. Nemoci covid-19 zde podle pondělní bilance podlehlo už 13 055 lidí. Nakažených mají Španělé více než 135 tisíc lidí, což je nejvyšší počet v Evropě.

Sám Guardiola už před dvěma týdny věnoval na boj s novou nemocí, která si po celém světě vyžádala už přes 70 tisíc životů, milion eur. Nemocnice v Katalánsku využily jeho dar k nákupu ochranných pomůcek.

 

Právě se děje

Další zprávy