Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

British Open následuje Wimbledon, golfová elita si na Ostrovech nezahraje. US Open mění termín

Po tenisovém Wimbledonu se ve Velké Británii neuskuteční ani další sportovní svátek letošního roku - golfové British Open. Zrušení 149. ročníku oznámili kvůli pandemii koronaviru pořadatelé. Původně se mělo hrát od 16. do 19. července v Sandwichi. Další golfový Major, konkrétně US Open ve Winged Foot, se letos uskuteční místo června v září.

J. B. Holmes na British Open
zdroj: AP autor: Jon Super

"Naší absolutní prioritou je postarat se o bezpečnost a zdraví fanoušků, hráčů, funkcionářů, dobrovolníků a spolupracovníků," řekl výkonný ředitel pořádajícího klubu Martin Slumbers. "Prověřili jsme každou možnost, jak The Open letos odehrát, ale není to možné," dodal.

Na rozdíl od předchozích majorů Masters a PGA Championship nebylo British Open odloženo, ale rovnou zrušeno. Magazín Golf Diegest už minulý týden uvedl, že organizátoři jsou na podobnou možnost připraveni a mají uzavřenou pojistku.

Britský sportovní kalendář tak přišel o další tradiční událost. Minulý týden byl bez náhrady zrušen i tenisový Wimbledon, který se rovněž naposledy nehrál během druhé světové války.

Golfová PGA Tour přerušila sezonu prozatím do 10. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články