Hlavní obsah

Nešla do důchodu kvůli epidemii, koronavirus britskou zdravotní sestru nakonec zabil

Milovala svou práci a nechtěla sedět doma se založenýma rukama. Odpovědnost a pracovitost se však osmašedesátileté zdravotní sestře Liz Glanisterové z univerzitní nemocnice v Liverpoolu staly osudnými. Při péči o pacienty nakažené novým typem koronaviru Sars-CoV-2 se sama infikovala a nemoci Covid-19, kterou virus způsobuje, podlehla.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„S velkým smutkem mohu potvrdit, že Liz Glanisterová zemřela na nemoc Covid-19. Liz bude chybět všem, kdo ji znali a pracovali s ní. Všechny naše myšlenky jsou v této době s Lizinou rodinou a vyjadřujeme jim upřímnou soustrast,“ uvedla Dianne Brownová, vrchní sestra liverpoolské univerzitní nemocnice.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zpráva o úmrtí zkušené a velmi oblíbené zdravotní sestry přichází ve chvíli, kdy minulý týden zemřely na koronavirus jiné dvě zdravotní sestry, a to Aimee O'Rourkeová (39) a Areema Nasreenová (36). V Essexu podlehla nákaze koronavirem čtyřiapadesátiletá porodní asistentka Lynsay Coventryová.

Johnson dostal v londýnské nemocnici kyslíkovou léčbu

Koronavirus

Britská ošetřovatelská unie varovala, že úmrtí zdravotníků jsou „nevyhnutelná“ a počet nakažených v jejich řadách bude stoupat s tím, jak se budou zvyšovat počty nakažených v zemi.

Británii chybí podle průzkumu pětina doktorů

Koronavirus

V neděli britské úřady oznámily, že virus Sars-CoV-2 se v zemi potvrdil u 47 806 lidí. Nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehlo 4934 lidí. Podle ministra Roberta Jenricka nyní Británii čeká nejtěžších několik týdnů od počátku epidemie v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám