Hlavní obsah

Otevírají se venkovní sportoviště. Běh a cyklistika bez roušky, rozhodla vláda

Novinky, ren

Vláda v pondělí zmírnila omezení pro individuální sporty. Znamená to, že cyklista nebo běžec nebude muset mít od úterka roušku, pokud se bude pohybovat v místech, kde nejsou další lidé. Uvolnění by se měla týkat i dalších sportů. Bude možné provozovat individuální sporty na venkovních sportovištích, například hrát tenis nebo jezdit na in-line bruslích. Změna platí od úterý.

Foto: ČTK

vláda koronavirus

Článek

„Vláda rozhodla o tom, že od úterka se uvolňují aktivity rekreačního sportovního charakteru a otevírají se venkovní sportoviště. Nejedná se o kolektivní sporty, ale individuální sporty,” řekl po jednání vlády vicepremiér Karel Havlíček. Jde tak například o tenis nebo golf, jízdu na kole, na bruslích, nebo běhání.

Na kurtech ale například podle vicepremiéra Karla Havlíčka nebude možné používat šatny a sprchy.

„O otevírání vnitřních sportovišť zatím vláda neuvažuje. „To jsou uzavřené místnosti, lidí používají náčiní a dotýkají se ho a může tam docházet k většímu šíření nákazy, a hlavně je to uzavřený prostor. Teď začínáme venku a u individuálních sportů,” doplnil ho Vojtěch.

Dále budou od úterka otevřené sběrny a výkupy surovin a kompostárny.

Vláda uvolnila opatření, některé obchody se od čtvrtka otevřou

Domácí

Vláda také rozhodla o tom, že od čtvrtka dojde o otevření hobby marketů, stavebnin, železářství a prodejen a servisů jízdních kol. Všichni ale musí dodržovat přísná hygienická opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám