Hlavní obsah

Johnsonův zdravotní stav se zhoršil, převezli ho na JIP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Zdravotní stav britského premiéra Borise Johnsona (55), který je nakažen koronavirem, se v pondělí odpoledne zhoršil. V londýnské nemocnici ho přemístili na jednotku intenzivní péče. U jeho lůžka je připraven plicní ventilátor.

Foto: Reuters

Britský premiér Boris Johnson attends

Článek

„Premiér požádal ministra zahraničí Dominika Raaba, aby jej zastupoval tam, kde je to nutné. Premiérovi se dostává prvotřídní péče, děkuje všem pracovníkům (státního zdravotnického systému) NHS za jejich namáhavou práci a nasazení," stojí v prohlášení úřadu vlády.

Zůstává při vědomí

Na jednotce intenzivní péče je premiér podle britských médií přibližně od 19:00 místního času (20:00 SELČ). Lékaři se jej tam rozhodli přemístit pro případ, že by potřeboval plicní ventilaci. Mluvčí premiérovy kanceláře dodal, že Johnson "zůstává v tuto chvíli při vědomí". Server BBC uvedl, že dvě třetiny pacientů na JIP potřebují ventilátor do 24 hodin.

Britský ministerský předseda byl do nemocnice St. Thomas převezen v neděli poté, co ani po deseti dnech, co se léčil s nemocí Covid-19, její příznaky neodeznívaly.

V nemocnici britský premiér ihned dostal kyslíkovou léčbu. Oficiální zdroje přesto ještě v pondělí uváděly, že je ministerský předseda v dobré náladě a kabinet nadále řídí z nemocnice.

Johnson dostal v londýnské nemocnici kyslíkovou léčbu

Koronavirus

Johnsonovi je 55 let. Jeho zdravotním stavem byli v minulých dnech znepokojeni i jeho poradci, když slyšeli, jak Johnson při konferenčních hovorech kašle a chrchlá. Premiér se totiž na dálku stále účastnil jednání vlády. List Guardian dostal už minulý týden informaci, že je premiér nemocen vážněji, než si sám připouští a než přiznávají i jeho spolupracovníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám