Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodli bezo mňa. Keď som sa to dozvedel, medaily boli na ceste do Bystrice

Prezident SZĽH Miroslav Šatan sa ešte raz vyjadril ku kauze udalenia titulu pre Banskú Bystricu.

07.04.2020 08:24
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (34)

Bývalý dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie v podcaste pre hockeyslovakia.sk potvrdil, že majitelia Banskej Bystrice mali na získaní titulu v predčasne ukončenom ročníku obrovský záujem.

„Táto situácia vznikla pod ich tlakom. Telefonovali nielen mne, ale aj pánovi Guryčovi. Posielali nám výstrižky pravidiel a paragrafov,“ pripomenul Šatan.

Na verejnosť prenikli informácie, že ho v trojčlennej Ligovej rade SZĽH prehlasovali. Podľa najnovších infomrácií však Šatan o pridelení titulu spočiatku nevedel.

„Mal som informáciu, že kluby sa stretli v stredu 11. marca a väčšina z nich bola proti udeleniu titulu. Napriek tomu v mojej neprítomnosti prebehla ligová rada a titul sa pridelil. Zástupca klubov, ktorý ich mal reprezentovať, hlasoval opačne, ako chcela väčšina. Zobral som to ako fakt. Keď som sa to dozvedel, tak medaily už cestovali pod diaľnici do Banskej Bystrice. Žiaľ, džin bol vypustený a to, čo sa dialo potom, nemalo žiadne dobré riešenie,“ poznamenal šéf SZĽH.

„Pán Koval a Richard Lintner argumentujú, že Ligová rada mala právo titul udeliť. Toto právne stanovisko je však v rozpore so športovo-etickým, ktoré napokon prezentovali médiá a bývalí hráči, resp. hokejová verejnosť. Na to nepotrebujú mať právne vzdelanie, aby mohli posúdiť túto situáciu,“ dodal Šatan.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #SZĽH