Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Česko

Lidé mohou individuálně sportovat na venkovních sportovištích. Běh v přírodě je možný bez roušek

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto:  Michal Šula, MAFRA

Lidé mohou od úterý opět individuálně sportovat na venkovních sportovištích. Běh nebo jízda na kole v lese jsou možné i bez roušek. Zmírňování restriktivních opatření proti šíření koronaviru odsouhlasila vláda v pondělí. Zákaz vstupu veřejnosti na vnitřní i venkovní sportoviště platil od poloviny března. Individuální sportovní aktivity mimo sportoviště byly dosud možné pouze se zakrytými ústy a nosem.
  8:31

Lidé mohou opět na sportoviště, která jsou pod širým nebem. Nadále ale není podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) možné využívat zázemí těchto sportovišť, jako jsou například sprchy nebo šatny.

Test promořenosti Česka? Nyní ani netušíme, zda protilátky člověka chrání, říká děkan 1. lékařské fakulty UK

Vláda také lidem umožnila individuální rekreační sportování v přírodě bez roušek. „Ale pouze za předpokladu, že budou udržovat tu psychologickou vzdálenost dva metry od sebe. Zjednodušeně řečeno, pokud někdo pojede v přírodě na kole, nemusí mít roušku, pokud někdo po lese poběží, nemusí mít roušku. Pokud se někdo ale bude pohybovat uvnitř města, kde těch lidí bude více a kontakt by mohl být méně než dva metry, měl by tu roušku mít,“ uvedl Havlíček.

Ministerstvo zdravotnictví později uvedlo, že za splnění podmínek lze provozovat například běh, cyklistiku, gymnastiku, venkovní bruslení, skateboarding, jízdu na koni, golf s maximálně dvěma lidmi ve skupině hráčů, tenis, stolní tenis, badminton, volejbal, nohejbal (vždy s nejvýše dvěma hráči na každé straně hřiště), vodní sporty, jako je jachting, kanoistika či veslování, při nejvýše dvou osobách na lodi, sportovní střelbu nebo sportovní letectví.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!