Hlavní obsah

Rekord v době krize! Ronaldo brzy zlomí magickou hranici

Na trávníku už překonal řadu milníků a nyní se blíží k dalšímu zápisu. Cristiano Ronaldo se brzy stane prvním fotbalistou a teprve čtvrtým sportovcem v historii s výdělkem přesahujícím miliardu dolarů.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo.

Článek

Ačkoliv se v době pandemie koronaviru a s ní spojené nucené pauzy musí i hvězda Juventusu smířit s úspornými škrty ve výši 30 procent platu (a přijde tak cca o 20 milionů dolarů), spolu s příjmem z reklam a dalších marketingových aktivit by měl 35letý Ronaldo podle časopisu Forbes vydělat kolem 91 milionů dolarů a v celkovém součtu za kariéru ještě v tomto roce překročit hranici miliardy dolarů.

Stane se tak teprve čtvrtým sportovcem v historii, který v kolonce výdělků překročí magickou hranici jedné miliardy dolarů. Před ním se to podařilo pouze golfové hvězdě Tigeru Woodsovi, basketbalistovi Michaelu Jordanovi (tomu ale až v roce 2015, plných 12 let po ukončení aktivní kariéry) a dalšímu Američanovi boxeru Floydu Mayweatherovi.

Přes astronomický příjem rodák z Madeiry několikrát prokázal, že má srdce na pravém místě a přispívá na charitu. Stranou nezůstal pětinásobný nejlepší fotbalista světa ani v době koronavirové krize. Spolu se svým agentem Jorgem Mendesem věnovali přes 1,6 milionu eur na vybavení portugalských nemocnic.

Reklama