Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Hokejové Colorado hlási tretí prípad koronavírusu

Sledujte aktuálne informácie na tému koronavírus a šport.

07.04.2020 09:20
NBA, basketbal, basketbalová lopta,... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

23.24: Zámorská NHL eviduje už ôsmy prípad hráča, ktorý mal pozitívny test na nový koronavírus. Ide o tretieho hokejistu Colorada Avalanche, jeho meno klub nezverejnil.

21.38: Nový ročník seriálu MS formuly 1 neodštartuje ani 14. júna v Kanade. Veľkú cenu v Montreale organizátori v utorok odložili na neurčito pre pandémiu koronavírusu. V plánovaných termínoch sa tak neuskutoční prvých deväť podujatí tohtosezónneho kalendára.

„Bolo by pre nás cťou usporiadať prvé preteky v kalendári majstrovstiev sveta formuly 1 roku v 2020. Bohužiaľ však musíme oznámiť odloženie Veľkej ceny Kanady od 12. do 14. júna,“ citovala agentúra SID z oficiálneho stanoviska organizátorov VC Kanady v Montreale.

20.56: Komisár NHL Gary Bettman v utorok prvýkrát verejne pripustil, že v NHL nebude možné dokončiť základnú časť sezóny. Podľa jeho slov sú momentálne na stole všetky možnosti.

„Nič sme zatiaľ nevylúčili,“ povedal v rozhovore pre televíznu stanicu NBCSN. Ideálny scenár by podľa neho bol, keby sa dokončila základná časť, aby sa férovo určili miestenky do play off. „Rozumieme ale tomu, že to možno nebude možné,“ vyhlásil podľa AP komisár s tým, že liga na definitívu stále potrebuje jasnejší obraz o vplyve pandémie koronavírusu.

NHL je prerušená od 12. marca, do konca základnej časti zostáva odohrať 189 duelov. Bettman potvrdil, že vzhľadom na rozšírenie vírusu je v hre aj odohratie zápasov na neutrálnej pôde. Sezónu by podľa neho mohli dokončiť aj v lete. Portál sportsnet.ca už predtým informoval, že sezónu NHL by mohli dohrať na štadiónoch v Severnej Dakote.

19.54: Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) umožní dokončiť sezónu vo svojich terajších kluboch aj tým hráčom, ktorých zmluvy vypršia 30. júna.

„V tejto chvíli je isté, že ligové súťaže sa nedohrajú v pôvodnom termíne. Preto považujeme za samozrejmosť, aby boli hráčske zmluvy s klubmi platné do 30. júna automaticky predĺžené až do momentu, keď sa ročník regulárne skončí. Týmto krokom chceme vo futbalovom hnutí zachovať integritu a stabilitu,“ uvádza sa v stanovisku FIFA.

16.52: Seriál majstrovstiev sveta cestných motocyklov sa nezačne 31. mája v Taliansku ani 7. júna Veľkou cenou Katalánska. Organizátori museli odložiť ďalšie dve podujatia vinou pandémie nového koronavírusu.

Jazdci nižších kategórií Moto2 a Moto3 začali sezónu podľa plánu začiatkom marca v Katare, no kráľovská kubatúra MotoGP neabsolvovala ani jednu veľkú cenu. Katarskú zrušili úplne, na neskoršie termíny presunuli preteky v Thajsku, USA a Argentíne, na neurčito odložili VC Španielska v Jereze a Francúzska v Le Mans. V utorok sa na zoznam pridali preteky v Barcelone a Mugelle.

13.38: Vedenie motoristickej F1 si znížilo platy o 20 percent a polovicu z 500 zamestnancov poslalo na povinné dovolenky.

Podľa informácií denníka Daily Mail si znížili platy aj výkonný riaditeľ Chase Carey a športový riaditeľ Ross Brawn. K podobnému kroku už pristúpili tímy McLaren, Williams a Racing Point. Tie využili opatrenie britskej vlády, ktorá v prípade skráteného pracovného času alebo povinnej dovolenky vyplatí zamestnancom 80 percent mzdy až do výšky 2500 libier (2824 eur).

12.12: Rozlúčkové stretnutie bývalej dánskej tenistky Caroline Wozniackej s Američankou Serenou Williamsovou sa neuskutoční v pôvodnom termíne. Organizátori museli pre pandémiu nového koronavírusu odložiť exhibíciu, ktorá bola naplánovaná 18. mája vo vypredanej kodanskej Royal Arene. Dúfajú, že sa bude môcť odohrať neskôr. Dánska vláda v pondelok zakázala hromadné podujatia až do augusta. Informovala o tom agentúra DPA.

11.12: Česká boxerka Fabiana Bytyqi je prvá úradujúca profesionálna majsterka sveta s pozitívnym testom na nový koronavírus. O ochorení COVID-19 u držiteľky opasku WBC v atómovej hmotnostnej kategórii (do 46 kg) informoval na sociálnej sieti Twitter prezident organizácie Mauricio Sulaiman.

9.26: Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) stanovila nový termín majstrovstiev sveta družstiev v juhokórejskom Pusane. Šampionát by sa mal predbežne uskutočniť 27. septembra – 4. októbra 2020.

MS družstiev sa mali pôvodne konať 22.-29. mája, pre pandémiu koronavírusu ho neskôr preložili na 21.-28. júna. Pred týždňom však ITTF pozastavila všetky podujatia až do 30. júna a preto rozhodla o ďalšom odklade šampionátu.

9.20: Rozhodnutie o budúcnosti sezóny 2019/2020 v zámorskej basketbalovej NBA nepadne skôr ako v máji. Uviedol to komisár profiligy Adam Silver.

„Už som povedal svojim spoupracovníkom, že minimálne do konca apríla neprijmeme žiadne rozhodnutie. A neznamená to, že 1. mája nejaké padne,“ citovala Silvera agentúra AFP.

Vedenie NBA prerušilo sezónu 11. marca po tom, čo mal Rudy Gobert z Utahu pozitívny test na nový koronavírus. Základná časť sa mala podľa pôvodného rozpisu skončiť 15. apríla a boje v play off odštartovať 18. apríla. Osud súťaže je však pre pandémiu otázny, nie je známe, kedy a v akom formáte sa liga obnoví a či sa vôbec táto sezóna dohrá.

„Urobíme všetko pre to, aby sme za správnych podmienok súťaž reštartovali. O tom nepochybujte,“ dodal Silver.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus