Hlavní obsah

Zemřela bondgirl Honor Blackmanová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Honor Blackmanová zemřela ve věku 94 let. Její smrt nesouvisí s koronavirem. Proslavila se hlavně jako bondgirl jménem Pussy Galore ve filmu Goldfinger.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Honor Blackmanová na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

„Byla zbožňovanou matkou a babičkou i herečkou s mimořádným tvůrčím talentem a s výjimečnou kombinací krásy, inteligence a fyzické zdatnosti,” uvedla její rodina v tiskovém prohlášení.

„Dosáhla jedinečného postavení ikony světa filmu a zábavy a svou absolutní oddaností řemeslu a totální profesionalitou v každé práci pomohla několika skvělým filmům a divadelním představením naší éry,” dodala.

Herečka pocházela z britského Plaistow a po studiích se živila drobnými rolemi v televizi. Známější byla až později díky roli Dr. Cathy Galeové v televizním seriálu The Avengers.

Foto: United Artists

Honor Blackmanová

V roce 1964 se Blackmanová dostala do bondovky Goldfinger, kde hrála odvážnou krásku Pussy Galore. Dále si zahrála ve filmech Zkáza Titaniku, Jáson a argonauti, Twinky, Smrt podle poslední vůle, Cestou lvů a Deník Bridget Jonesové.

Poslední filmovou roli dostala v roce 2012 v dramatu Já, Anna. Krátce se objevila i v seriálech Columbo, Vraždy v Midsomeru nebo New Tricks.

Reklama

Výběr článků

Načítám