Hlavní obsah

Západočeská galerie virtuálně

Právo, Jan Šída

Západočeská galerie v Plzni připravila virtuální výstavní nabídku pro časy pandemie koronaviru. Na novém webovém portálu jsou zveřejněny možnosti, které jsou v současných ztížených podmínkách k dispozici. Návštěvníci mohou vybírat ze sekcí Fotoreporty, Videa z výstav, Virtuální komentované prohlídky, Tvořivé aktivity a soutěže, Sbírky online a Představení významných děl.

Foto: ČTK

Západočeská galerie v Plzni.

Článek

Webová adresa je www.zpc-galerie.cz/online. Její obsah je průběžně doplňován. K vidění je například komentovaná prohlídka výstavy Od práce k zábavě nebo Podoby volného času v umění 19. století, která je pojata jako seriál na pokračování. Kurátor výstavu představí ve třech částech, z nichž každá bude zveřejněna po jednom týdnu.

„Koronavirová pandemie bezpochyby zasáhne i do výstavního programu Západočeské galerie v roce 2020. Výstavy, které měly být zahájeny před začátkem léta, budou odsunuty na pozdější dobu. Momentálně probíhají náročná jednání se zapůjčiteli jednotlivých uměleckých děl, protože řada exponátů pochází i ze zahraničí. Konkrétně připravujeme dva výstavní projekty, a to BAOABC: Jak a proč vzniká kniha pro děti a Aviatika v české vizuální kultuře  1783-1957,” uvedla tisková mluvčí galerie Eva Reitspiesová.

Děti i dospělí, kteří se chtějí zapojit do tvůrčích aktivit, mohou zaslat své výtvory na e-mail edukace@zpc-galerie.cz. Nejzajímavější dílka budou zveřejněna formou výstavy. Zadání pro případné tvůrce zahrnují tvorbu komiksu či vymyšlení reklamního sloganu k plakátu Alfonse Muchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám