Online asistent anglického čtení zdarma pro žáky

Doba, kdy děti nechodí do školy a zůstávají doma, se dá využít k tomu, aby si vylepšily své anglické dovednosti. Díky poznatkům neurověd spojeným s moderní online technologií využívající umělou inteligenci se žáci mohou učit i doma. Online program podobný počítačové hře se přizpůsobuje znalostem žáka s každým kliknutím myši a asistuje mu při trénování jazykových dovedností.

„Zejména v této době, kdy s dětmi nemůžeme pracovat ve škole, je tohle cesta, jak zajistit, aby se v angličtině dále zdokonalovaly. S programem, ale plánuji pokračovat i až se děti vrátí do školy, protože program děti baví a pomáhá jim,“ říka Martina Weinhöferová, učitelka na 1. stupni ZŠ Hany Benešové v Borech.

Je to podobné, jakoby vedle sebe žáci měli učitele, který s každou odpovědí dokážle analyzovat, co už žák umí a podle toho pokládá další otázku. Nejprve, ale program učí to, co žádný jiný program na světě nedokáže. Trénuje rozlišování anglických hlásek a posiluje kognitivní funkce v angličtině. Žáci se tak mnohem rychleji zdokonalí v porozumění i výslovnosti a učení angličtiny jim pak jde mnohem rychleji.

„Teď, když děti nemohou do školy, roste zájem o tento program a my jsme žákům přidali zdarma i online asistenta anglického čtení, který navíc dokáže sledovat výslovnost žáka při plynulém čtení a opravovat ho, takže děti se mohou učit pravidelně angličtinu i doma a až se vrátí do školy, budou lépe schopni angličtinu používat,“ říká Michaela Tilton, jednatelka společnosti Nuerasoft, která je výhradním zástupcem pro programy Scientific Learning v ČR.

Program vytvořený neurovědci na první pohled připomíná dětskou počítačovou hru, jde ale o velmi sofistikovaný nástroj posilující schopnost učit se a vstřebávat angličtinu přirozeným způsobem tak, jako by to byla druhá mateřština. Jde o učení v angličtině, kdy se program přizpůsobuje úrovni studenta a optimalizuje tak rychlost, s jakou student v angličtině postupuje. Tímto způsobem se angličtinu ve světě již učí více než 3 milióny studentů. Tato výuka je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé studenty. U nás je využívána zejména na základních školách, ale hodí se i na střední a školy.

Vzhledem k současné pandemii koronaviru, školíme bez omezení zdarma na dálku učitele angličtiny, kteří chtějí tento program svým žákům nabídnout. Donedávna byl program k dispozici jen v těch školách, kde se učitelé vyškolili a svým žákům spravovali uživatelské účty. „Jsme ohromeni a nadšeni solidaritou českých učitelů, kteří jsou v této době ochotni spravovat účty i žákům z jiných škol, kde se zatím žádní učitelé nepřihlásili, ale rodiče žáků mají zájem své děti do programu zapsat. Díky tomu se program dostává k mnohem většímu počtu žáků,“ dodává Michaela Tilton.

Program asistent anglického čtení je k dispozici zdarma až do konce školního roku pro všechny žáky používající program Fast ForWord (scilearn.cz). Vyškolit se zdarma může každý učitel angličtiny, který chce pomoci žákům pracovat s programem a to i pokud nemá své žáky a chce pomoci žákům z jiných škol.

Informace pro učitele https://scilearn.cz/akce/ra-zdarma-k-objednavce-na-tri-mesice/vyzva-pro-ucitele/ Informace pro rodiče žáků https://scilearn.cz/akce/ra-zdarma-k-objednavce-na-tri-mesice

Kontakt:

Michaela Tilton,

jednatelka společnosti Nuerasoft s.r.o., výhradní distributor programů Scientific Learning v ČR a SR

e-mail: michaela@scilearn.cz

tel.: 608 476 041

Klíčová slova ČR-komunikace-školy-vzdělání-počítače-internet-Nuerasoft

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.