Hlavní obsah

Mourinho čelí obvinění, že porušil pravidla ohledně koronaviru!

Praha

Fotbalisté Tottenhamu s koučem José Mourinhem čelí na Ostrovech obvinění, že porušili pravidla vydaná britskou vládou ve snaze zamezit šíření koronaviru. Podle informací britského deníku The Sun byl Mourinho přistižen, jak pro své svěřence uspořádal trénink v parku v severním Londýně.

Foto: Sport.cz

José Mourinho si zadělal na pořádné problémy

Článek

Hráči i kouč, kteří byli oblečeni v oficiálním týmovém oblečení Hotspurs, by se mohli potýkat se zájmem policie. Porušili totiž dvě ze současných britských pravidel na chování během pandemie koronaviru. Sportovat venku je povoleno maximálně ve dvou, v minimální vzdálenosti dvou metrů. Navíc parky v Anglii byly nedávno uzavřeny, protože lidé nedodržovali právě požadavky na vzdálenost.

Na jedné z fotografií je portugalský kouč zachycen ve společnosti tří hráčů, podle svědků zbytek týmu absolvoval běžecký trénink v parku. Někteří hráči běželi těsně vedle sebe. „Všichni naši hráči byli upozorněni, aby při tréninku venku respektovali nařízení o vzdálenosti," reagoval mluvčí Tottenhamu.

Mourinho ovšem v nynější koronavirové krizi ukazuje i svoji lepší tvář. Angažuje se v pomoci seniorům. Ve spolupráci s organizacemi Age UK a Love Your DoorStep pomáhá v londýnském Enfieldu s přípravou a distribucí balíčků se základním zbožím pro starší občany, kteří jsou nejohroženější skupinou.

Reklama

Související témata: