Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Svět

Španělsko hlásí dalších 757 obětí koronaviru, počet zemřelých za den stoupá

Turisté v Barceloně s rouškami na ústech. foto: Reuters

Madrid - Španělsko hlásí za posledních 24 hodin dalších 757 obětí koronaviru. Počet nově zemřelých oproti předchozímu dni tak druhý den po sobě vzrostl, uvedla ve středu agentura Reuters. Dohromady už jihoevropská země eviduje 14 555 mrtvých s nemocí covid-19 a 146 690 infikovaných. V úterý bylo nakažených 140 510.
  12:40

Procentuální míra denního nárůstu počtu obětí ve Španělsku mírně klesla, uvedlo španělské ministerstvo zdravotnictví. Zatímco ve středu činí 5,5 procenta, při úterní aktualizaci to bylo 5,7 procenta, ačkoli denní nárůst počtu obětí činil 743.

Lékařský personál vybaven ochrannými pomůckami přebírá nového pacienta v...
Dočasná nemocnice ve španělském Madridu.

Z celkového počtu zaznamenaných nákaz ve Španělsku zůstává pozitivních případů 6180. Dalších 48 021 lidí se už nemoci zbavilo.

Podle španělského deníku El País ministerstvo zdravotnictví odhaduje, že 15 z každých 16 infikovaných lidí v zemi nebylo zachyceno. Jaký je skutečný počet nakažených lidí má poodhalit chystané reprezentativní testování populace.

Španělsko plánuje postupné uvolňování přísných opatření proti šíření viru od konce dubna. Ministryně financí María Jesús Monterová ve středu v rozhovoru s televizí Antena 3 uvedla, že po 26. dubnu se občané budou moci pomalu vracet k normálnímu životu. V zemi platí od 15. března přísný zákaz vycházení. Lidé nemají povolené ani procházky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!