Hlavní obsah

Bojuj, chlape, modlíme se za tebe! Hvězdy napříč NHL posílají vzkazy hráči v umělém spánku

Ta zpráva v úterý šokovala celý hokejový svět. Pětadvacetiletý útočník Edmontonu Colby Cave leží v torontské nemocnici na jednotce intenzivní péče kvůli krvácení do mozku. Lékaři jej uvedli do umělého spánku a operovali. Slova podpory vyjadřují kanadskému centrovi nejen jeho spoluhráči z Oilers, ale i protihráči a týmy napříč celou NHL.

Foto: Profimedia.cz

Colby Cave v dresu Oilers

Článek
Fotogalerie

Cave v úterý podstoupil operaci, jejímž cílem bylo odstranit cystu způsobující tlak na mozek. Mladý forvard, který si v minulých dnech stěžoval na bolest hlavy, však i nadále zůstává v umělém spánku a jeho stav je velmi vážný.

Jeho rodina žádá fanoušky, aby na něj nepřestávali myslet a modlili se za něj.

„Pondělní večer a úterý jsou nejhorší dny mého života. Colby je na operaci a doktoři bojují, aby ho udrželi naživu. Potřebujeme zázrak. Prosím, modlete se za mého manžela a nejlepšího přítele," napsala jeho manželka Emily na sociální sítě.

Povzbudivé vzkazy uveřejnili na Instagramu třeba dva nejproduktivnější hráči této sezony NHL Connor McDavid a Leon Draisaitl, spoluhráči Cavea z Edmontonu.

„Všichni s tebou Cavere!! Nepřestávej bojovat, chlape," napsal McDavid. Přidávají se ale i protihráči. Třeba Zdeno Chára z Bostonu, za který Cave ještě v sezoně 2018/19 nastupoval. „Myslím na tebe a modlím se za tebe, Colby," uvedl slovenský habán.

Reklama

Související témata: