Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

I v Karviné přijdou fotbalisté o část peněz, zatím do června

Karviná se jako osmý klub v první lize dohodla s hráči a realizačním týmem na dočasném snížení mezd kvůli dopadům koronavirové pandemie. Opatření platí od dubna a potrvá nejméně do června. Slezané neuvedli, o jakou část z platů se jedná.

"Jde o poměrné snížení platu hráčů a členů realizačního týmu, který je odvislý od výše fixní části měsíční výplaty," uvedl klub na svých webových stránkách.

"Vedení klubu chápe, že momentální situace je velice nepříjemná, bohužel v této chvíli je výše zmíněný krok nezbytný. Jsme rádi, že se nám podařilo v této záležitosti najít společnou řeč," stojí v prohlášení.

K dočasnému snížení platů, které má pomoci zmírnit finanční ztráty v době, kdy je liga kvůli pandemii přerušena, sáhla už polovina z 16 klubů české ligy.

Stejný krok vedle Karviné udělaly Sparta Praha, České Budějovice, Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín, Ostrava a Olomouc. Mzdy zredukují podle všeho také v Příbrami.

Česká liga byla přerušena 12. března a hráči Karviné stejně jako ostatní fotbalisté ve dvou nejvyšších soutěžích trénují individuálně v domácích podmínkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články