„Odporný jak Zeman a Babiš!“ Chvilkaři mají pořádný vztek na Klause staršího. Za Koněva. Co bude dál?

08.04.2020 17:21

Exprezident Václav Klaus vynadal starostovi Prahy 6 Ondřeji Kolářovi (TOP 09) za odstranění sochy sovětského maršála I. S. Koněva z náměstí Interbrigády. Klaus to považuje za drzý a zbabělý čin, který je o to horší, že se odehrál pod rouškou nouzového stavu. Příznivci spolku Milion chvilek vrátili Klausovi úder. Rozpoutali živou diskusi.

„Odporný jak Zeman a Babiš!“ Chvilkaři mají pořádný vztek na Klause staršího. Za Koněva. Co bude dál?
Foto: FB Petr Macinka
Popisek: Exprezident Václav Klaus se šátkem okolo krku

Anketa

Je pro vás generál Petr Pavel důvěryhodnou osobou?

2%
98%
hlasovalo: 18684 lidí
O sochu sovětského maršála I. S. Koněva vedli lidé spor celé týdny. Jedni připomínali, že Koněv osvobodil řadu zemí východní Evropy od nacismu, ale druzí oponovali, že Koněv také nechal utopit v krvi touhu Maďarů po svobodě v roce 1956.

A pak jednoho dne během nouzového stavu socha maršála zmizela z veřejného prostranství na Praze 6 a starosta Ondřej Kolář sdělil, že se vojevůdce objeví v Muzeu 20. století.

Klause to rozzlobilo.

Akce starosty Praha 6 Koláře – utajené, předem neavizované odstranění sochy maršála Koněva pod rouškou koronavirového nouzového stavu – je drzost a zbabělost téměř neznámých rozměrů. Je pozoruhodné, že to od listopadu 1989 trvalo dlouhých třicet let, než se ‚vynořila‘ tato agresivní skupinka opožděných bojovníků s komunismem,“ napsal exprezident s kolegy z Institutu Václava Klause pro server iDNES.cz.

Netrvalo dlouho a od příznivců spolku Milion chvilek přišla odpověď.

„Bývalý president, ale spíš prasident má výhrady... a to nejen k odstranění sochy Koněva,ale i k nepěknému chování k Číně! Nějak jsem si nikdy nevšimla, že by někdy kritizoval ANO Babiše!! Klausi, vrať se do hrobu se Zemanem, a i se svým synem!“ napsala jedna ze stoupenkyň akcí Milionu chvilek pro demokracii.

Pod příspěvkem se rozjela diskuse, ve které Václav Klaus dostal pár slovních kopanců.

„Zase kecá,“ vypálil jeden z diskutujících. „Hele dědku, čiňte, co Vám jde nejlíp,“ přisadil si další. A přidal fotku, kde si Klaus prohlíží slavné chilské pero, které si poté přivlastnil. „Myslím, že krást propisky před kamerami je drzejší,“ zaznělo do třetice.

Reakce na slova Václava Klause

Reakce na slova Václava Klause

Reakce na slova Václava Klause

Jenže tím to neskončilo. Pod článek Václava Klause napsala pár řádek řada dalších lidí.

„Začíná být vážně odporný, jak Zeman a Babiš,“ zahřmělo v debatě. „Prognosťák promluvil. Rudý bolševik,“ padla další rána.

Nakonec se Klaus dočkal označení „blbeček“.

„Blbeček Klaus. Co na tom nouzový stav mění? Navíc rozhodnutí o odstranění je už dávno. Klaus, nedávno aktivovaný agent KGB, asi potřebuje z Moskvy pár špinavých rublů pro svůj institut,“ konstatoval jeden z diskutérů.

Reakce na slova Václava Klause

Reakce na slova Václava Klause

Reakce na slova Václava Klause

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…