Slavia penězi z příštích sezon v pohárech pomůže ohroženým klubům

08.04.2020, 18:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (97)

Přidat komentář
PlackaSKS

Reagovat
mistr129
Reagovat
Mimalu

nevím jestli tradičně, ale tady dost ujel, no...

Reagovat
KingMaster13

Hroznej kokot

Reagovat
ratusek

No váš Jarda aby se nepřipojil

Reagovat
KingMaster13

Jarda mu vyhlásí válku

Reagovat
PlackaSKS

to je debil... ale tak to on je i naživo. takovej arogantní pičus, kterej si sere do huby pořád

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
r.mrazik

kolikrat jsi ho potkal?

Reagovat
PlackaSKS

Asi šestkrát? Z toho čtyřikrát v hospodě a jinak v rámci jednání. Tam byl menší pica

Reagovat
r.mrazik

ok

Reagovat
r.mrazik

mne vzdy prisel uplne normalni

Reagovat
PlackaSKS

To je těžký, mne byl prostě hrozně nesympatický už odzacatku.. takový to když si s někým prostě nesednes.

Reagovat
r.mrazik

jj,jasny

Reagovat
r.mrazik

ale osobne ho samozrejme neznam

Reagovat
cristiano.K.

typická spartanská <>

Reagovat
r.mrazik

to byla reakce na clanek Madla a ne na Luftjardu...

Reagovat
Losinho

Zrovna Kasík mi přijde, že v podstatě vždycky "zvládá".

Reagovat
Bucky

Tak určitě.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

To tedy moc štědrej dar nebude, když vypadnou v předkolech.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Witcher

však tu ligu mistrů taky nehráli

Reagovat
shitcool

A Sparty se radši nikdo neptal

Reagovat
pobody's nerfect

Jistě že prachy jsou třeba ihned, ale lepší něco než nic, sparta i plzeň kritizuje, ale co sami navrhli?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, protože se nesnaží nahánět populistický plusový body. Pokud bude nějakej klub krachovat tak je to na místě. Zatím žádný takový informace neběží.

Reagovat
PlackaSKS

pravda, zatim darovali limonádu a podepsany dresy. to zní daleko líp

Reagovat
r.mrazik

porad je to vic,nez imaginarni prachy Jardy

Reagovat
delfin

Trochu toho nevylecitelnyho viru, a hnedle jsou vsichni solidarni...

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok nebo za dva to bude těm klubům asi hodně platný. Proč to nedají z letošních peněz z LM to by mělo smysl a nevypadalo by to tak směšně.

Reagovat
PlackaSKS

protože platí klub, který ted stojí, nic nevydělává? protože nevědí jaká situace letos bude? protože už jsou ty peníze částečně utracený nebo jsou zahrnutý do rozpočtu pro zbytek roku?

než kritizovat by bylo vhodný si uvědomit kolik peněz tohle může u Slavie nebo by mohlo třeba i u plzně znamenat.

Reagovat
twl

Alibi,jako když Slávie chce odvolat Svobodu,ale všichni jsou za jedno dohrát...nevím čeho se velkohubá Slávie bojí mají peníze, mají všechno o titul nepřijdou,to by musel hrát v útoku Jusuf a Tecl...a peníze z evropských pohárů dávat za co do nějakého fondu?za tu ostudu co udělají ostatní v pohàrech viz Jablonec,jak nemůže porazit Jerevan tvl.....

Reagovat
PlackaSKS

ok, tak asi je lepší nedávat nic nez slíbit darovat klidně 100 mega... protože vždycky se najde idiot, kterej bude kritizovat jakejkoli pokus pomoct. to co píšeš jsou sračky, které s tématem nemají nic společného a sotva dávají smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie s Tvrdíkem v čele je k smíchu. Tváří se jako největší světec a filantrop a přitom se jedná o komickýho intrikanta a nejfalešnějšího člověka v českym fotbale.

Reagovat
RadekVonCZE

Za ten Jablonec

Reagovat
didosh

Reagovat
božský John

My bysme mohli dat do placu max nejakej armenskej konak

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by Plzeň z evropských pohárů moc nepřispěla.

Já to nekritizuji, jen konstatuji že za dva roky to těm klubům může být třeba v krajském přeboru jedno.

Stejný jak kdyby ministryně financí řekla, že lidi co přišli o práci nebo jim kvůli koronaviru krachuje podnikání dostanou peníze, ale až za rok nebo za dva a ještě se uvidí kolik to vlastně bude.

Pokud by to udělali stejně jako v Německu tak neřeknu ani slovo ale tohle je pro mě jen směšný gesto.

To už spis oceňují reakci Plzně, pokud to v případě potřeby opravdu dodrží.

Reagovat
PlackaSKS

lepší něco než nic. a spousta klubů může "krachovat" delší dobu a zachrání je to klidně za rok, dva, tři... Slavia/tvrdík se rozhodli potenciálně darovat spoustu peněz. že to bude až za rok mi pořád nepřijde jako důvod to kritizovat. i kdyby řekli, že za rok darují pět korun, tak je to za rok o sto tisíc víc než kdyby nedali nic. což nemuseli.. spousta lidí to taky kritizuje pouze proto, že to řekl tvrdík.

a co se ministryně týče, tak i já v rámci podnikání přijdu o nějaký peníze. přestože náhradu jsem jako spousta jiných odmítl, tak i kdybych ji potřeboval a byl na ní závislý, budu radši, že ji dostanu za rok než nikdy.

Reagovat
PlackaSKS

* tak je to za rok o pět korun

Reagovat
smazaný uživatel

Mě upřímně je jedno jestli s tím přišla Slavia, Sparta nebo Příbram jde o celkový princip, že ta pomoc je nutná teď LFA nebo FACR by to mělo řešit a ne Slavia. Pokud klub bude dluzit kdekoliv tak má pro příští sezonu smůlu. Sama Slavia o tom může vyprávět když pomalu zkrachovala a nebylo jistý jestli zaplatí všechny své závazky aby mohla vůbec zahájit další sezonu v první lize.

Proti Slavii nic nemám do převzetí klubu číňany to byl můj oblíbený klub. Líbila se mi její tradice a to jak byla celou svou historii protikomunisticky klub se kterým se vyjebavalo a vždy to přežila.

Reagovat
PlackaSKS

samozřejmě by to měl primárně řešit někdo jiný. a to teda trošku naivně doufám i někdo řeší.. ale i proto je pomoc od Slavie, sparty, plzně nebo třeba příbrami něco navíc.. a i když darují pár korun, ted nebo za rok... tak prostě neni důvod to kritizovat, stěžovat si na to.. naopak, má se přece ocenit, že se snaží být solidární. ok, když peníze z pohárů slíbí dukla, tak je to směšný. ale když to udělá někdo z první trojky, pětky, tak je to hezké gesto, které reálně skutečně může i pomoct. ne jen populistickej a zbytečnej kec. ty peníze pomůžou i za ten rok/dva

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tebou v tom že ty peníze pomohou za rok nebo za dva. Nebo pomohou ale jiným klubům které je budou potřebovat za ten rok nebo dva ale ne klubu kterej je potřebuje teď. Vem si co se děje na Slovensku.

Když si vezmeš třeba Opavu. Jen priklad! Když ji teď dojdou peníze, ukončí smlouvy všem hráčům, protože nebudou mít peníze, sezonu dohrajou s juniory, sestoupí, nezaplatí propuštěným hráčům dlužné výplaty a dluhy dalším subjektům protože nebudou mít z čeho. Tak je nenechají hrát ani druhou ligu. Takže skončí pri nejlepším ve třetí lize pro sezonu 2020/21. V tom případě jim peníze z Lm/EU v té samé sezóně jim budou k ničemu.

Reagovat
PlackaSKS

tak to je jasný, těm co je potřebují ted nepomůžou, ale pomůžou někomu jinému. někomu kdo je bude potřebovat tou dobou.. a dobře, v tvých očích to může snižovat pozitivní dopad téhle pomoci, ale pořád nevidim důvod proč by to kvůli tomu mělo být vyloženě negativní. pořád si myslim, že podobná gesta si zaslouží pozitivní odezvu a ne kritiku.

mně přijde, že at dělá kdokoli cokoli, tak si ostatní jen stěžují.. vždy je přece super, že pomůžou. at už jde o sto milionů, rozvoz potravin nebo jednu ušitou roušku. všechno je to víc než by museli a má se to ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by s tímhle přišli kdykoliv jindy (at už před nebo po koronavirus) tak by to bylo braný úplně jinak.

Nejlepší gesto od Slavie, Sparty a Plzně by v tuhle chvíli bylo kdyby tedy do tohoto fondu dali nějaké peníze ať to má smysl teď. Ať se třeba ve prospěch tohoto fondu zdají peněz z vysílacích práv, která jsou stejně pro tyhle kluby směšná částka v rozpočtu. Samozřejmě myslím práva z Fortuna ligy ne z Evropy

Reagovat
PlackaSKS

tak zrovna z pohledu Slavie jsou ty peníze z evropy daleko významnější než by byly z český ligy.. a jo, možná jsou lepší věci co můžou udělat. i tak je tohle prostě vstřícnej krok. stejně jako ty dresy od plzně nebo limonáda od sparty. to jsou taky pozitivní věci.. byť teda z mýho pohledu pěkný sračky, tak pořád pozitivní sračky a lepší než nic

Reagovat
smazaný uživatel

Pravé ze peníze z Evropy jsou větší a důležitější. Tak ať se ty kluby zdají peněz z TV práv na fortuna ligu.

Tak zrovna Plzeň kromě dresu ještě rozváží obědy ze své klubové restaurace zadarmo policajtům. Ty dresy asi taky divné gesto i když Plzeň je regionální klub a lidi to asi ocenili

Reagovat
PlackaSKS

pro mě za mě at "jen" rozváží ty obědy. i to je přece super. a ani to nemusí. ty dresy možná taky udělají radost, ale já osobně jsem pro praktičtější věci...

Reagovat
mistr129

Reagovat
GabrielBatistuta

Hele za rok, za dva pomůžou, ale zase se nedostane na všechny. No a pak zase někdo bude kritizovat, že nedali 20 % místo 15.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je řešení do budoucna ne pro tuhle chvíli.

Hlavně nevím na jakým principu z toho fondu budou rozdělovat peníze když je bude někdo potřebovat. To jako pak přijde Starka a řekne máme pokryty rozpočet na sezonu z 80% zbytek potřebujeme zadotovat z fondů nebo klub končí?

Reagovat
PlackaSKS

tak i do budoucna by se mělo plánovat co dál.. nejde řešit jen nutné potřeby, které se zrovna objeví. a nevim, nevim jak to budou rozdělovat. třeba najdou spravedlivý systém, třeba přijdou s něčim co bude úplná sračka a všechno skončí právě u starky. pak taky bude na místě to kritizovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Právě “najdou, přijdou” tohle má být vyřešené před založením nějakého fondu.

Proste mi to přijde jen jako gesto založíme fond->možná do nej dáme peníze pokud postoupime do Evropy ale nikdo neví na jakých principech se budou ty peníze čerpat, co bude muset klub doložit, prokázat proto aby peníze dostal. Kdo posoudí, že ta žádost je oprávněna a není to jen nějaký tunel. Proste pro mě politické gesto, jako když politik prohlásí, ze peníze pro OSVČ dostanou všichni zasazeny koronavirem a pak to 100x mění protože neví jak to udělat aby to vlastně bylo dobře.

Reagovat
PlackaSKS

tak tohle nemůžu jakkoli hodnotit, protože netušim jestli nebo jak to maj vymyšlený... co se dělo s prohlášeníma o osvč byl nicméně šílenej amaterismus, kde mi přišlo, že se o tom baví vždy pět minut před tiskovkou. pořád ale amatérismus nastavenej pozitivním směrem když už nic jinýho. od státu, kterej je přesně ten kdo to má řešit v první řadě, je to ale smutný...

v tomhle případě to podle mě musíš brát s rezervou. je to prostě dobrovolná pomoc navíc. jako když moje žena ušije roušku, co má jednu tkaničku delší než druhou. pořád jí ušila a může to fungovat. je to od ní hezké. akorát v tomhle případě to taky může bejt 100 milionů navíc... když to pak shrábnou nebo nedodrží, to už je věc jiná. ale ted stačí v duchu zatleskat a doufat, že se přidají další nebo najdou jiná řešení.

ber to klidně jako populismus, proč ne. ale jestli to tak je nebo ne se teprve ukáže. částečně to tak nejspíš bude. ale na kritiku v tomhle případě neni správný čas. už jen proto, že podobná gesta se mají podporovat i kdyby k něčemu vedl jen zlomek z nich a ne ubíjet v zárodku.

Reagovat
smazaný uživatel

Z me strany to nebyla úplně kritika a už vůbec to nebylo míření proti Slavií ani Tvrdikovi i když ho nemusím.

Z mého pohledu divné gesto, kterému moc nerozumím ale v téhle době lepší než nic.

A jak píšeš, budeme doufat, ze se přidají i ostatní kluby a nebo to někoho donutí vymyslet něco lepšího pro pomoc menším klubům

Reagovat
PlackaSKS

pro spoustu týmů tohle může být likvidační no.. na druhou stranu neni fotbal úplně to nejdůležitější a peníze bych asi dával trošku jinam.

tvrdíka osobně taky moc nemusim, jen mi vadí když lidi hodnotí negativně cokoli co řekne jen proto, že je to on. možná i proto jsem to vnímal hůř.

a taky mě teda sere jak se řeší jen tohle a nikde nevidim nic jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co Tvrdik je politik, chová se tak vyjadřuje se tak a lidi to takhle budou brát vždy ať udělá cokoliv. Možná jen kdyby byl jen předsedou nebo majitelem klubu tak to lidi budou vnímat jinak než když je i spojením mezi ČR a Čínou.

Reagovat
PlackaSKS

obzvlášt když nefandíš Slavii, tak je asi velmi snadné ho takhle vnímat

Reagovat
Didier Drogba

Schillerova at uz proboha nic nerika a zavre tu svoji komouskou hubu

Reagovat
smazaný uživatel

toto vyzyvani druhych...

Reagovat
Blasphemer

Totální komunismus, který neprosadila ani KSČ

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky Jarda Slibuje a rozdava penize ktere ani nema a nejsou jeho

Reagovat
smetos

Reagovat
smazaný uživatel

Kasík to trefil dobře, no

Reagovat
martin1

Reagovat
Spalovač šancí

Jenom čistě hypoteticky. Kdyby náhodou fakt Slavia nějaký prachy v příští sezoně v pohárech vydělala a dala je k dispozici jiným, bude to taky k smíchu?

Reagovat
dave30

To určitě ne, ale pokud nějaký klub zanikne (zbankrotuje) a bude hrát prales, tak mu to za ty 2 roky asi moc nepomůže.

Reagovat
Spalovač šancí

Tak já počítám, že pro aktuální sezonu mají kluby přežití zajištěno. A na podzim už se bude vědět, jestli nějaké prachy budou, nebo ne. Teda pokud vůbec nějaké poháry vůbec začnou

Reagovat
dave30

Já nevím, stejně mi to připadá jako sázka na vlastní prohru. Když vyhraji (v pohárech vydělám), tak se rád o část podělím. Když prohraji (z pohárů nebudu mít nic), tak budu alespoň vypadat za dobráka...

Reagovat
Spalovač šancí

tak samozřejmě s tím mohl počkat až do podzimu

Reagovat
dave30

Takto jsem občas sázel proti svému oblíbenému klubu...

Reagovat
rufus

A slavisti jak ho jeste chvali, to nepochopis. Kdyby radsi byli zticha a delali, ze Tvrdik nic nerekl..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, u Německa se nikdo nechytl. Asi přemýšleli, jak mi na to odpoví německy, bůh ví

Ale... Včera dávali záznam Sparty s tou Barcelonou. A na současné protilehlé tribuně k vidění dvě vlajky. Klubová BSC a poté města Berlin.

To má nějaký hlubší význam (asi jako to, že pár lidí z TSV 1860 jezdí léta na Spartu), nebo jen koukačka a na drzost vyvěsily vlajky?

Reagovat
cristiano.K.

né, budeme ho v této době kritizovat za jakoukoliv myšlenku dobré věci

Reagovat
Bucky

no, minimálně by se nemusel adorovat. Kdyby to bylo podáno jako myšlenka do budoucna, když přijde něco dalšího podobného, tak OK. Ale jako pomoc klubům zasaženým COVIDem je to směšný. Pokud by to někdo potřeboval, do té doby určitě nepřežije.

Reagovat
Bakary3

Jako, neříkám, že je to na nějaký adorování, já jsem k tomu zdrženlivej.

Ale nějaká kritika nebo výsměch mi taky nepřijde úplně na místě. Nějaká snaha tu je a to je zas výsměch, protože "Jarda".

Chápu argument, že ty kluby potřebují pomoci hlavně teď. Nebo za pár měsíců. Ale tak ono to za pár měsíců může být.

A taky chápu argument, že teď asi nemůže operovat s penězma, který neměl v plánu.

Je taky pravda, že těch klubů, co na tom asi nebudou růžově, může být celkem dost, a ikdyž dá 20%, co to pro ně bude, když si to rozdělí? I kdyby přispěli Plzeň atd. … Nic.

I proto bych řekl - gesto hezký, ale mohl si ho ušetřit, bezpředmětný, zbytečný, nic neřešící.

Mě osobně víc sere, že těm milionářům, kde i ligový nováček Provod má základ 250 měsíčně, nezkusili po dohodě trošku osekat platy a dát to na potřebnější místa, než fotbalovým klubům.

A samozřejmě s platy mohli začít u sebe.

Přijde mi vtipný, když se částí platu vzdají v Opavě, Jablonci... skoro všude po světě, ale ve Slavii máme, na co....

Reagovat
r.mrazik

Jarda klasik...ale tak on ma kapsu namastenou uz z tech cinskych predrazenych rousek,co je cinsky smejdy posilaji zpatky do evropy

Reagovat
Elliasson

Jsi si jistý?

Reagovat
Pony Slaystation

Přesně tak, asi ví, že budou mít hovno, když čínskej tunel končí. Slibem nezarmoutíš

Reagovat
Losinho

Tobě se o něm musí i zdát

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman jim to zase pomůže zamést.

Reagovat
Bucky

Celá ta banda okolo Zemana jsou pěkní zmrdi, který mají akorát prdel z toho, jak si s námi vytírají řiť.

Reagovat
dave30

To mi připadá jako bych přislíbil část peněz, které vyhraju příští týden ve sportce...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se letošní LM a EL anuluje a (nejen) Slavia bude muset vracet peníze od UEFA (jestli už je teda vůbec dostali), tak se teprve ukáže, jak to byl od Sparty prozíravý krok se téhle sezóny pohárů neúčastnit.

Reagovat
dave30

A tak toto je už hodně velká spekulace...

Reagovat
Spalovač šancí

Předpokládám, že v případě anulování by kluby zažalovaly UEFA o náhradu škody. Stejně jak chce UEFA prachy po národních federacích kvůli zrušení EURO.

Reagovat
Greny

v tom pripade ty kluby co to udelaji se asi muzou z evropskymi pohary rozloucit

Reagovat
Spalovač šancí

Dle MCity no problem

Reagovat
Liquid

Jako, že si všechny kluby zaplatí cestování, veškerý úpravy stadionu vrámci UEFA regulí, reklamy UEFA a nakonec při anulaci ročníky by neměli dostat slíbené peníze ? To se snad stát nemůže.

Reagovat
r.mrazik

az postoupim do LM,tak dam pulku!!

Reagovat
papanegra

Do té doby ty kluby zaniknou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co na Eurofotvalu.. je tu někdo a nebo byl nekazen? jen tak kvůli statistice..

Reagovat
smazaný uživatel

Pomůžou i Spartě? Křetinskýho to prej začíná přestávat bavit

Reagovat
ACSeRw!n

15 % jejich vedeni by melo celymu svetu slouzit, za to, co vypustili do sveta a ne nejakejch posranejch 15% pro par fotbalovejch klubu v CR..

Reagovat
Bakary3

Jojo, do sveta to vypustilo vedeni Slavie

Ty jsi blb.. jo vlastne serwin, jeste, ze sis vybojoval ten puvodni nick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele