Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pakistan chce kvôli pandémii prepúšťať väzňov: Tereze svitla nová nádej, toto ju však položilo!

Tereza po vynesení rozsudku. Zobraziť galériu (2)
Tereza po vynesení rozsudku. (Zdroj: Profimedia)

LÁHAUR – Česká pašeráčka Tereza, ktorá si v pakistanskej base odpykáva trest, dúfala v skoré prepustenie na kauciu. Tamojšie úrady totiž z dôvodu pandémie koronavírusu oznámili, že sa chystá masové prepúšťanie väzňov. Prečo sa to netýka aj mladej Češky?

Tereza Hlůšková (23) si vo väznici v Láhaure odpykáva zatiaľ neprávoplatný trest v dĺžke osem rokov a osem mesiacov za pašovanie heroínu. Mladú dievčinu pred dvoma rokmi v januári zadržali na tamojšom letisku colníci, ktorí jej v kufri objavili takmer deväť kíl tvrdej drogy.

Čítajte aj: Šokujúce rozhodnutie súdu! Tereza je zničená, podporiť ju prišli aj zamestnanci českého konzulátu

Tereza od začiatku trvá na svojej nevine, no zatiaľ bezúspešne. Nová nádej na lepšiu budúcnosť jej svitla vo chvíli, keď sa v Pakistane objavila nákaza novým druhom koronavírusu. Pakistanské úrady boli totiž nútené pristúpiť k viacerým opatreniam, medzi ne dokonca patrí aj masové prepúšťanie väzňov. Dôvodom tohto rozhodnutia je snaha zabrániť ďalšiemu šíreniu nebezpečného vírusu, lebo väznice v krajine praskajú vo švíkoch.

Tereza H.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/faisalsatti)

Češka však znova zažila sklamanie. Prepustenie sa jej netýka. Najvyšší súd vydal prehlásenie, v ktorom uviedol, že prepustení budú len väzni s nízkymi trestami. „Po rozhodnutí najvyššieho súdu Tereza už nemôže požiadať o kauciu,“ uviedol pre Blesk.cz pakistanský novinár Alí Aršád.

Český denník disponuje ustanovením pakistanského súdu a píše, že prepustení budú len väzni, ktorých trest nie je vyšší než tri roky odňatia slobody.

Počet obetí nového koronavírusu v Pakistane dosiahol 58. V krajine sa ochorením COVID-19 celkovo nakazilo vyše 4000 ľudí.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanieKoronavírusVäznice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu