Hlavní obsah

Doktoři mi zachránili život, vzkázal Johnson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson podle britských médií poděkoval zdravotníkům z londýnské Nemocnice sv. Tomáše za záchranu života. Ministerského předsedu přijali do nemocnice minulou neděli, několik dní strávil na jednotce intenzivní péče.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Boris Johnson

Článek

„Nedokážu jim dost poděkovat. Vděčím jim za život,“ ocitovala britská média Johnsonova slova, jejichž autentičnost následně potvrdil i premiérův úřad.

Pětapadesátiletý Johnson 27. března oznámil, že se nakazil koronavirem. V nemocnici je již sedmým dnem. Tři noci strávil na jednotce intenzivní péče, kam ho přijali v pondělí poté, co se jeho stav zhoršil. Dostával tam podpůrnou kyslíkovou léčbu.

Nakažený britský premiér už dokáže ujít kratší vzdálenost

Koronavirus

Na běžné oddělení se vrátil ve čtvrtek, v pátek úřad vlády informoval, že už dokáže ujít kratší vzdálenost a má dobrou náladu, ale že zotavování je teprve na začátku. Podle sobotního vyjádření dělá dál pokroky.

Média zmiňují, že Johnson tráví čas luštěním sudoku či sledováním filmů. Jeho těhotná přítelkyně Carrie Symondsová, která je v domácí izolaci, mu posílá milostné dopisy a fotografie jejich nenarozeného dítěte z ultrazvuku. Symondsová má podle BBC příznaky nemoci, ale nebyla testována.

Kabinet po dobu Johnsonovy nepřítomnosti prozatím vede ministr zahraničí Dominic Raab.

Británie evidovala k sobotnímu večeru 79 tisíc nakažených a přes 9800 obětí koronaviru, přičemž v posledních dnech se počet mrtvých pohybuje opakovaně kolem 900 za den, v pátek jich bylo rekordních 980. Z nemoci covid-19, kterou koronavirus způsobuje, se v zemi uzdravilo 344 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám