Gasnárkovi rádi cestují. Loni si proto pořídili karavan. Věřili, že si díky němu užijí svobodu a dobrodružství. O své zážitky se chtěli dělit i s obdobně smýšlejícími lidmi, přidali se proto na facebooku do skupiny zaměřené na karavaning. Tam se před pár dny dozvěděli, že hodonínská nemocnice urgentně shání obytný vůz.

Prosba nemocnice

„Nemocnice uvedla, že ho potřebuje jako zázemí pro tamní lékařský personál. Věděli jsme, že není na co čekat. Zdravotníci to nyní nemají vůbec snadné. Naše rychlá reakce byla proto vcelku logická. Všichni okolo šijí roušky, to my bohužel neumíme, tak jsme přispěli alespoň tímto málem,“ vysvětlil poskytnutí karavanu Libor Gasnárek.

„Karavan nám moc pomohl, mohli jsme v něm ubytovat jednu zdravotní sestru ze Slovenska. Ta by sice přes hranice mohla i nadále jezdit, ale kvůli opatřením na hranicích je to nyní velmi komplikované,“ poděkoval za pomoc ředitel Nemocnice TGM v Hodoníně Antonín Tesařík.


Manželé Gasnárkovi sice osobně neznají žádné jiné karavanisty, kteří by podobně pomohli jiné nemocnici, jsou ovšem přesvědčeni, že „v tom nejsou sami“. „Věříme, že je mezi námi spousta dobrých lidí, kteří jsou ochotni pomoci. My osobně jsme moc rádi, že jsme mohli pomoci,“ dodal za oba manžele Gasnárek.

VIDEO: Ještě nedávno byly roušky naprosto nedostatkovým zbožím, nyní se dají koupit na některých místech jižní Moravy v automatech.
Video
Video se připravuje ...

Rouškomat ve Veselí nad Moravou nabízí širokou škálu roušek. Hynek Zdeněk, blesk.cz