Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zlevnily zhruba o 30 haléřů, jsou nejníže od roku 2016

Čerpací stanice foto: ČTK

Praha - Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zlevnily zhruba o třicetník. Průměrná cena benzinu klesla o 26 haléřů na 27,09 koruny za litr, a drží se tak na nejnižších hodnotách od konce března 2016. Nafta zlevnila oproti minulé středě o 27 haléřů na 27,26 koruny za litr.
  7:30

Naposledy byl diesel levnější v květnu 2016. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje. Průměrné ceny pohonných hmot v Česku klesají od poloviny ledna.

Prodej aut se v březnu propadl o 36 procent. Trh zásadně ovlivnilo uzavření autosalonů kvůli koronaviru

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Benzin stojí v hlavním městě v průměru 28,27 koruny, nafta vyjde v metropoli v průměru na 28,38 koruny za litr. V ostatních regionech Česka jsou průměrné ceny paliv pod 28 korunami za litr.

Naopak nejlevněji vycházejí pohonné hmoty i nadále v Plzeňském kraji. Průměrná cena benzinu tam je 26,26 koruny za litr a nafty 26,45 koruny za litr. Na méně než 27 korun vychází průměr u naturalu ještě v krajích Ústeckém, Jihočeském, Karlovarském, Královéhradeckém, Pardubickém a Zlínském. Kromě Karlovarského je v těchto krajích pod 27 korunami za litr i průměrná cena nafty.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...