Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zase ten Leclerc. Ovládl i nabitý virtuální podnik v Číně, závodil s ním také Courtois

Zjistili, že je esport zábava, a nyní už šest současných závodníků formule 1 usedlo k počítači. Oproti prvnímu virtuálnímu podniku na trati v Bahrajnu se ve třetím na okruhu v čínské Šanghaji rozrostla soupiska jezdců o velká jména. Třetí závod opanoval stejně jako před čtrnácti dny v Melbourne pilot Ferrari Charles Leclerc, o dvě a půl vteřiny před Alexem Albonem z Red Bullu. A jak si vedli hvězdní fotbalisté?

Je nám líto, video expirovalo.
Leclerc vyhrál druhý virtuální závod formule 1 za sebou

"Opravdu si teď hraní užívám. A baví mě to o to víc, když vyhrávám. Ale oslavy po závodě chutnají trochu odlišně. Vypnete počítač a jdete si vařit těstoviny, což je lehce méně působivé než stříkat šampaňským na pódiu," napsal Leclerc na svém Twitteru. Dvaadvacetiletý monacký jezdec vyhrál i kvalifikaci.

Poražený ze souboje s ním se těší na odvetu. "Jsem nespokojený, nebudu lhát. Půjdu do toho znovu," prohlásil po závodě Albon, britský pilot, který má kořeny v Thajsku, jež také reprezentuje. Třetí skončil čínský účastník seriálu formule 2 Čou Kuan-jü.

Prestiž a zábava on-line závodů F1 se rychle rozkřikla, zlákala totiž i hvězdné fotbalisty. Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois závod na okruhu v Šanghaji vypsaný na 28 kol dokončil na 15. místě. O příčku hůře dojel střelec Lazia Řím Ciro Immobile, který těsně unikl předjetí o kolo.

Záznam virtuálního závodu na trati v Šanghaji:

Ze současných závodníků F1 se závodu zúčastnili kromě Leclerca s Albonem i Antonio Giovinazzi, George Russell, Nicholas Latifi, Carlos Sainz a chtělo by se říci, že i jeho stájový kolega z McLarenu Lando Norris. Mladého Brita ovšem znovu zradila technika a už v kvalifikaci mu vypadlo spojení.

Naopak Sainz si při debutu v on-line závodění vedl velice dobře. Sice se v prvním kole jeho monopost po kolizi roztočil, jenže poté španělský pilot šlápl na plyn a prodral se až na desátou příčku. 

Norrise opět postihly technické problémy:

Je vidět, že účastníci virtuálních Grand Prix se ve hře F1 podstatně zlepšují. Start závodu nenabídl tak výrazné střety jako v Bahrajnu. Mimo zmíněných problémů Norrise nedokončil pouze Giovinazzi a výrazněji zaostal za zbytkem pole pouze golfista Ian Poulter.

V Číně se měl jet o tomto víkendu skutečný závod jako čtvrtý díl mistrovství světa. Sezona formule 1 ale vůbec nezačala kvůli šíření nemoci COVID-19 a podoba kalendáře je nejistá. Jako nejbližší možný termín startu ročníku je 5. červenec v Rakousku.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články