Trump slíbil navýšit výrobu pomůcek pro testy na koronavirus

Americký prezident Donald Trump přislíbil navýšit výrobu pomůcek pro testy na koronavirus. Spojené státy nyní podle kritiků Trumpovy administrativy testují příliš málo lidí, prezident však během tiskové konference v noci na dnešek SELČ uvedl, že to je chyba státních samospráv, nikoliv federální vlády. Informovaly o tom zahraniční agentury.

K testům jsou potřeba vatové tyčinky používané k výtěrům sliznic. Na jejich nedostatek si guvernéři jednotlivých amerických států stěžují již několik týdnů.

Trump nicméně uvedl, že tyčinky se dají jednoduše sehnat i vyrobit. "Miliony jsou jich na cestě. Jsou jednoduché (k výrobě). ... Popravdě řečeno, guvernéři by si je mohli sehnat sami," řekl prezident, podle kterého má blíže neurčené americké zařízení začít s výrobou až 20 milionů těchto tyčinek měsíčně.

Spojené státy nyní evidují přes 759.000 nakažených a 35.000 mrtvých, vyplývá to z dat Univerzity Johnse Hopkinse, jež statistiky okolo koronaviru celosvětově monitoruje.

Související

Bývalý prezident Donald Trump mluví s médii, když opouští soudní síň poté, co byli v jeho trestním procesu u Manhattanského trestního soudu v New Yorku v pátek 19. dubna 2024 vybráni poslední porotci.

Donald Trump otáčí: Přežití Ukrajiny je pro USA důležité

Donald Trump sdělil, že přežití Ukrajiny je pro USA důležité. Agentura  Reuters tuto změnu popisuje jako posun v tónu pár dní předtím, než budou republikáni hlasovat o balíčku pomoci ve výši 61 miliard dolarů ve Sněmovně reprezentantů USA. Informuje deník The Guardian.

Více souvisejících

Donald Trump USA (Spojené státy americké) Roušky a respirátory Prezident USA Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 30 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Speed Marathon 2024: Policie eviduje tisíce přestupků, rozdala pokuty za miliony

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy