Lidé nakupují v hobbymarketu Hornbach v pražských Řepích. Prodejny musí aktivně...

Lidé nakupují v hobbymarketu Hornbach v pražských Řepích. Prodejny musí aktivně zajišťovat, aby se zákazníci drželi ve dvoumetrových rozestupech. (9. dubna 2020) | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Prymulu překvapily davy v hobbymarketech. Omezí se počty lidí, varoval

  • 751
Náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymulu zarazil nápor lidí, které zažívají hobbymarkety od chvíle, kdy byly o Velikonocích znovu otevřeny. Tak velkou koncentraci lidí označil za riziko. V televizi Prima varoval, že se pravidla pro ně asi zpřísní, například omezením počtu lidí.

„Já bych rád viděl opravdu ta data, která budou tohle nějakým způsobem už reflektovat, takže nechme si čas do úterý do večera,“ podotkl Prymula.

„Tam ten systém bude muset být nějakým způsobem přehodnocen. Bohužel lidé to vzali mnohem větším útokem, než je žádoucí,“ upozornil.

„Hobbymarkety jsou rizikem. Já nemyslím, že by se uzavíraly znovu, ale že by tam opravdu měl být nějaký omezený počet osob a ti, kteří už se tam nevejdou do toho počtu, tak by měli čekat venku a měli mít nějaké odstupy. Není žádoucí, aby tam docházelo k takovémuto nakupení,“ řekl Prymula pro pořad Velké zprávy.

Vláda povolila lidem nakupovat nejen v hobbymarketech, ale i ve stavebninách, železářstvích a prodejnách jízdních kol, a to od Velkého pátku 8. dubna.

Souhlasíte s tím, že je zapotřebí nápor nakupujících v hobbymarketech regulovat?

celkem hlasů: 14749
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 27. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

Všechny otevřené prodejny dostaly od Velikonoc zároveň za povinnost zajistit, aby u jejich vchodů byla dezinfekce a rukavice, jimiž si lidé mohou chránit ruce.

Už velikonoční nápor v hobbymarketech se projevil na tržbách. Češi přes Velikonoce utratili více než půl miliardy korun. Je to o 61 procent více než loni.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video