Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Legenda českého podsvětí 90. let: Ivan Jonák popisuje zlatou éru divokými historkami plnými orgií

Legenda českého podsvětí 90. let: Ivan Jonák popisuje zlatou éru divokými historkami plnými orgií
Zdroj: archiv
+ Dalších 15 fotografií
sex, disco, revoluce
Jméno Ivan Jonák (†59) je synonymum pro české devadesátky. Kontroverzní podnikatel, který se rád pyšnil luxusem, majitel legendárního podniku Discoland Sylvie, ale i člověk, který si odseděl 18 let za objednání vraždy své manželky. Svůj autobiografický román, který nedávno vyšel, prý napsal rukou na listy papíru ve vězení mezi lety 2005 až 2011.

Příběh Ivana Jonáka začíná někdy v 70. letech, kdy se poprvé ocitl ve vězení za ohrožování mravní výchovy socialistické mládeže. V té době se totiž zapletl s velmi mladou dívkou, která budoucímu kontroverznímu podnikateli tvrdila, že jí bylo již patnáct, ale skutečnost byla jinde.

Pravdou bude, že Jonák se takovými malichernostmi patrně nezabýval. Podle jeho slov za celý svůj život osouložil 2142 dívek. "Její matka věděla, co spolu děláme. Nafotili jsme pár pornofotek a já se pak dostal na páté oddělení na Borech pro problémové mukly, grázly, psychopaty a zabijáky," svěřuje se Ivan Jonák ve své knize.

I přesto, že byl Ivan Jonák přesvědčen, že nikdy nic nenapíše, vznikla kniha, která popisuje jeho život mezi 70. a 90. lety. Pro mnohé mafián a gauner, pro další vychytralý člověk, který dokázal hravě využít doby, a jak sám o sobě říkal, když něco dělal, mělo to úspěch. Také o sobě tvrdil, že hledá Boha, má rád umění a literaturu.

Sex, disco, revoluce

Ivan Jonák si v době své největší slávy potrpěl na výstřední styl oblékání, a to i přesto, že vážil přes sto kilo. Miloval krásné ženy a jejich přítomnost si uměl vždy náležitě užít. O ženách a dívkách, které pracovaly v jeho Discolandu, hovořil jako o plnoletých, dlouhonohých napodobeninách andělů.

"Místo křídel roztahovaly své dlouhé nohy, což bylo stejně krásné, jako by roztahovaly andělská křídla." Člověk, který zemřel nakonec sám a úplně chudý, byl prakticky králem českého podsvětí a drtivá většina gangsterů z hlavního města mu ležela u nohou. Veřejnost nikdy nezapomene na jeho spanilé jízdy kabrioletem plným nahých dívek po Václavském náměstí.

Popisy praktik, které se v porevolučním Discolandu Sylvie odehrály, jsou často záležitostí pro silné povahy: "Když host ozdobil dívku svým spermatem, tato obvykle tancovala dál, jako by si ani nevšimla hustého semene, které po ní stékalo. Naopak často hosta položila a oblečeného pomočila a odběhla se umýt. I když host vypadal, jako by se pomočil sám, nikdo z nich se nikdy nezlobil. Dívky si vymýšlely různá zpestření. Třeba si vsunuly do pochvy před vystoupením blikající plastový prstýnek s diodou. Když se pak svlékla, roztáhla nohy, blikala jí viditelně celá kunda."

Kniha Ivana Jonáka je podobných více či méně uvěřitelných historek plná. Ačkoliv jejich věrohodnost lze v dnešní době ověřit jen velmi těžce, tak mnoho z Jonákových historek zůstává zábavným svědectvím o tom, jak to v 90. letech chodilo v Čechách.

Pokud vás zajímá, jak si třeba Ivan Jonák koupil exotickou tanečnici i s hadem a nakonec skončil v obklopení zákeřných škrtičů bojující o vlastní život, počkejte si na další díl.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy