Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté startují přípravu na novou sezonu, Pardubice půjdou na led už v červnu

Sedm týdnů po předčasném konci sezony zahájil přípravu na nový ročník extraligy Zlín. Na suchu budou Berani trénovat do konce června a po dovolené začnou s přípravou na ledě 27. července. Dokonce už v červnu vyjedou poprvé na led Pardubice.

"Úvodní týden bude hodně individuální. Organizovaný trénink máme jen třikrát pod dozorem v přísném režimu, abychom neporušili vládní nařízení. Hráči budou v nejmenších možných počtech," uvedl hlavní trenér Zlína Robert Svoboda.

"První týden slouží na zapracování a od následujícího týdne předpokládám, že bychom trénovali v malých skupinách po šesti až osmi lidech, což by se blížilo již normálu a tomu, co jsme praktikovali v minulých sezonách," popsal Svoboda přípravu přizpůsobenou současným opatřením.

"Věřme, že v dohledné době se to uvolní a budeme se připravovat jako v předchozích letech. Sledujeme zprávy z oficiálních institucí, které směřují k tomu, že se nařízení budou uvolňovat, což bude příjemnější. Za pár dní budeme moudřejší," doplnil dvaapadesátiletý kouč.

Vyvarovat se musí herních prvků v tréninku. "Bude chybět zábavná forma, která vždy odlehčuje hrubou dřinu. To je největší minus, nebude kolektivní spolupráce a soutěžení," podotkl Svoboda.

"Bude osobní vůle každého jedince, jak to zvládne. Nedá se nic dělat, musíme to respektovat. Ale jsem optimista. Věřím, že polovina května už by mohla být společná. Podstatou je stejně zvládnout objemové věci. S tím se musíme popasovat," prohlásil.

Přípravu Pardubic zahájilo přes dvacet hráčů pod vedením kondičního trenéra Petra Mocka. "Již pár týdnů měli kluci plnit i individuální plány, to samé platí i pro dorost a juniory," řekl Mocek. Je v kontaktu i s některými zkušenějšími hráči Dynama, kteří se připravují individuálně a mají osobní trenéry.

"Logisticky máme tréninky zvládnuté, tým je rozdělen na tři skupiny, přičemž dvě fungují současně a třetí se přidá později," podotkl Mocek. Příprava je přizpůsobena současným opatřením při pandemii.

"Vládní nařízení nás teď už příliš neomezují, trénujeme ve skupinách po sedmi. Je to sice náročnější z časového hlediska, přínosem je však větší individualizace. Hráče mohu lépe kontrolovat z technického hlediska," prohlásil Mocek.

Hokejisté si zpestří přípravu na ledě dříve, než je obvyklé - už na konci června. "Již v červnu bude možnost jít poprvé na led, snad už bychom mohli jít do nějakého kontaktu. I do letní přípravy by bylo dobré, kdyby se mohl hrát fotbal a různé jiné sporty. Jen samotné běhání totiž pro hráče není moc zábavné," dodal Mocek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články